petek, 17. avgust 2012

V ZAGREB Z VLAKOM - VIOLE MB

Usklajene so vse podrobnosti za začetek predprodaje vstopnic za povratno tekmo v Ljudskem vrtu, prav tako pa za prvo. GNK Dinamo in NK Maribor se bosta v hrvaški prestolnici pomerila v sredo, 22.8., ob 20.45. In od torka, 14.8. zbiramo tudi prijave za odhod v Zagreb.
Glede na dosedanje povpraševanje ni dvoma, da se obeta doslej najštevilčnejše gostovanje navijačev Maribora na gostujočih tekmah za evropske pokale. Predstavniki Dinama so privržencem vijoličastih namenili 1500 vstopnic na južni tribuni in poskrbljeno je za organizirano gostovanje, z vlakom ter avtobusi. Posamične vstopnice za navijače NK Maribor ne bodo v prodaji.
Iz Maribora z vlakom…
Z varnostnega vidika je v tem primeru najbolj ustrezno potovanje po tirih, saj tako odpadejo morebitni daljši postopki na meji ob pregledovanju kolone avtobusov, ko bi se ob tako množičnem potovanju čakanje lahko zavleklo tudi za več ur. Proti Zagrebu se odpravlja poseben vlak, na katerem bo prostora za 700 potnikov. Prijave v Vijol'čni bajti od torka, 14.8., do vključno torka, 21.8. Cena prevoza z vlakom in vstopnico za ogled tekme: 20 EUR.
Vijol'čni vlak bo krenil v Zagreb z mariborskega železniškega kolodvora na dan tekme ob 15.00, zbor potnikov uro prej. Ob tem pa pomembna informacija: vlak se bo ustavil na postaji Maksimir, 300 metrov od stadiona, od koder bo poskrbljeno za prihod potnikov na južno tribuno ob policijskem spremstvu.
 
In še organizacijsko obvestilo prirediteljev tekme: vstop na stadion ne bo dovoljen osebam, pri katerih bodo zaznali prisotnost alkohola (možen je preizkus alkoholiziranosti, velja pa »pravilo 0,0«)