torek, 15. november 2011

Bo nova uprava rešila Slovenske železnice?

Nova uprava Slovenskih železnic danes začenja svoj mandat. Vodenje družbe po ponedeljkovi potrditvi uprave na nadzornem svetu tako prevzema Igor Blejec, v upravi pa se mu bodo pridružili Dušan Mes, Marjan Zaletelj in Albert Pavlič



Bo nova uprava rešila Slovenske železnice?
Nova uprava Slovenskih železnic danes začenja svoj mandat. Vodenje družbe po ponedeljkovi potrditvi uprave na nadzornem svetu tako prevzema Igor Blejec, v upravi pa se mu bodo pridružili Dušan Mes, Marjan Zaletelj in Albert Pavlič.

Nadzorni svet Slovenskih železnic je Blejca za generalnega direktorja družbe imenoval že pred časom, nato pa je Blejec kot mandatar nadzornemu svetu predlagal še dva člana uprave (Mesa in Zaletelja), medtem ko je svet delavcev za svojega predstavnika v upravi imenoval Pavliča.

Pavliču mandat delavskega direktorja sicer poteče 1. decembra, svet delavcev pa bo do takrat zaključil vse postopke in ponovno podal predlog za imenovanje delavskega direktorja. Pričakovati je, da bo na ta položaj znova imenovan Pavlič.

Kot ocenjuje Blejec, je to poslovodstvo dobro in bo zmoglo uresničiti vse zadane naloge in cilje v zvezi s strategijo, ki predvideva ukrepe v smeri sanacije in prestrukturiranja Slovenskih železnic. "Sedaj je čas za akcijo in ukrepanje," je v ponedeljek poudaril Blejec.

Čeprav so železnice lani izboljšale poslovanje, pozitivni trendi pa so se nadaljevali tudi letos, novega vodstva družbe ne čaka lahko delo. Napovedi prihodkovnih gibanj so namreč slabše od pričakovanih, zaskrbljujoče pa so zlasti razmere pri tovornem prometu.