sreda, 2. november 2011

Benedikt XVI za Assisi z vlakom





Assisi (Perugia) - Prvič na vlaku iz Benedikta XVI.Sveti oče je res zapustil postajo Dela Vatikan krovu novo livery v ETR.600 Frecciargento iti v Assisi, kjer je bil predviden za četrtek, 27. oktober Dan za razmislek, dialoga in molitev za mir na 25. obletnicozgodovinsko srečanje želijo Janez Pavel II 27. oktober 1986.
Prispeli z avtomobilom na postaji v Vatikanu, je papež pozdravil kardinal Angelo Sodano in Tarcisio Bertone, tajnik v upravnih Mgr. Sciacca, direktor L'Osservatore Romano Giovanni Maria Vian in oče Leonardo Sapienza, prefekture Papeškega gospodinjstva.
Benedikt XVI je pozdravil minister za promet Matteoli in z "FS Mauro Moretti CEO.

. Zahvaljujoč lokomotivo diesel D.445 konvoj je zapustil postajo približno 8 do Vatikan (ne elektrificiranih) v Rim svetega Petra.Papež je prav tako potoval z vodji drugih verskih delegacij, vključno ekumenski patriarh Bartolomej I v Konstantinopel in canterburyjski nadškof Rowan Williams.Vlak skozi pri nizki hitrosti od Terni, Spoleto in Foligno, da bi Benedikt da pozdravim vernikov, ki so čakali na pločnikih tranzita železniške postaje. Na kratke razdalje pred vlak z organi, drugo ETR.600 deloval kot kurir.

Frecciargento ki Papež prispel, Odveč je govoriti, prav na čas 9:45. Medtem ko je linija za potnike Foligno - Perugia - Terontola je prišlo do zamude, približno pol ure, brez predhodnega obvestila in iz varnostnih razlogov. Za dobrodošlico papež v Assisi, sekretar predsednika vlade Gianni Letta, in predsednik regije Umbria, Catiuscia Marini. Benedikt XVI zvečer je naredil vrnitvi v Vatikanu vedno na robu ETR 600.


Foto© Osservatore Roma - Ferrovie dello Stato Italiane