torek, 11. oktober 2011

Na Lavrici trčila potniški vlak in tovorno vozilo



Potniški vlak, ki je peljal v smeri Ljubljana-Škofljica, je na nezavarovanem železniškem prehodu trčil v tovorno vozilo. Poškodovanih je več oseb.

Po do zdaj zbranih obvestilih je 39-letnik, doma iz Zagorja ob Savi, vozil tovorno vozilo s pripetim priklopnikom po Babnogoriški cesti iz smeri Dolenjske ceste prek nezavarovanega prehoda ceste čez železniško progo v naselju Lavrica, je pojasnila tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana Maja Ciperle Adlešič.

Takrat je z njegove desne strani iz smeri Ljubljane proti Škofljici pripeljal potniški vlak, ki je trčil v priklopno vozilo. Vlak se je z eno osjo iztiril. Nesreča se je zgodila okoli 15. ure. Slovenske železnice so med Škofljico in Rakovnikom organizirale nadomestni avtobusni prevoz.

Ponesrečenci v domači oskrbi
V nesreči je bilo 12 ljudi poškodovanih, deset so jih odpeljanih v ljubljanski klinični center, dva pa sta tja prišla sama. Poškodovane so oskrbeli, imeli so manjše praske in odrgnine, in jih prepustili v domačo oskrbo.

V nesreči je nastalo za več stotisoč evrov materialne škode.

Posledice nesreče so medtem odpravili in proga je ponovno odprta. Ob tem je župan občine Škofljica Ivan Jordan opozoril na problematiko nezavarovanih prehodov. "Tako ali tako bo treba enkrat v prihodnosti recimo vsaj enega ali dva prehoda ugasniti in narediti centralnega," a občina nima dovolj denarja za ustrezna zavarovanja na lastne stroške.