sreda, 27. julij 2011

HRVAŠKA; Po desetih letih plačal tramvajske vozovnice

Imel je slabo vest, ker se je kot dijak redno vozil s tramvajem brez vozovnice, zato je na račun GPP nakazal 2500 kun (350 evrov).

Po desetih letih plačal tramvajske vozovnice

V podjetju za mestni prevoz (GPP) v Osijeku so bili močno presenečeni, ko je eden izmed njihovih potnikov pred dnevi zahteval številko njihovega bančnega računa, da bi po desetih letih plačal prevoz. Mlajši moški je imel slabo vest, ker se je kot dijak redno vozil s tramvajem brez vozovnice, zato je na račun GPP nakazal 2500 kun (350 evrov).

V GPP so potrdili, da je 26-letnik poklical in povedal, ne more več živeti s tem, da se je kot dijak pred desetimi leti s tramvajem redno vozil brez vozovnice, ker ni imel denarja. "Še isti dan je nakazal denar. Bili smo osupli," je povedala direktorica oglaševanja v osiješkem prevozniškem podjetju Sanja Mršo.

Kot je dodala, je fant ocenil, da bi bilo 2500 kun dovolj za neplačane vozovnice. Ni povedal, s čim se ukvarja, ali še zmeraj živi v Osijeku in zakaj se je ravno zdaj odločil, da bo plačal za grehe iz mladosti, je še dejala Mršova. V GPP so dejali, da je nakazilo prišlo z jadranske obale, ter da je fant prosil le, naj ne objavijo njegovega imena.

"Zelo spoštujemo njegovo odločitev in smo veseli, da taki ljudje še obstajajo," je še izjavila Mršova. Kljub neugodnemu finančnemu stanju v podjetju so se v GPP odločili, da bodo denar nakazali Karitasovi ljudski kuhinji, ki so ji podarili tudi večji del svoje opreme, potem ko so pred leti zaprli svojo delavsko kuhinjo.

Poudarili so še, da imajo danes elektronski sistem plačevanja vozovnic, ki onemogoča, da bi se potniki z njihovimi tramvaji in avtobusi množično vozili brez vozovnic.