sobota, 22. januar 2011

Španci želijo graditi železnice in ceste v Srbiji



Španska podjetja so zainteresirana za sodelovanje pri izvajanju infrastrukturnih projektov v Srbiji, Beograd sistem podzemne železnice še posebej, obnovo železniške Beograd - Bar in avtoceste Beograd - južnega Jadrana, je danes sporočilo ministrstvo za infrastrukturo Srbije.

Španski veleposlanik v Srbiji Ignacio de Palacio Espana obvestil ministra za infrastrukturo Milutin, da obstaja veliko izkušenj španskih podjetij v javno - zasebna partnerstva in njihovo pripravljenost, da se tako ukvarjajo z gradnjo avtoceste Beograd -južnega Jadrana .

Španska veleposlanica je zanimal in prihajajoči oživitvi železniškega Beograd-Bar in delovna mesta v železniškem koridorju X.

"Španci zgradili ti. Fast linije v vrhu sveta. Zgradili smo v Španiji več kot 2.600 kilometrov železniških prog za visoke hitrosti. Madrid-Valencia poti naših vlaki gredo pri hitrosti 300 km / h," je dejala veleposlanica de Palacio Espana .

Ambasador prenašajo želje španskih arhitektov za sodelovanje pri gradnji podzemne železnice v Beogradu, ko pride čas in napovedal obisk strokovnjakov iz svojih držav Srbije, ki bo pripravila konkretno ponudbo za njegovo sodelovanje pri infrastrukturnih projektih.

Mrkonjić ob tej priložnosti dejal, da je španska graditelji in poslovneži okoli odprtih vrat v Srbijo.

Mrkonjić je dejal, da lahko takoj dajo svoje predloge v zvezi z izvajanjem železniških projektov v koridorja X in avtoceste na jugu Jadranskega morja, da jih pošljete na pogovor s črnogorskim ministrom za promet o zadevah, ki so v skupnem interesu obeh sosednjih držav, je dejal v izjavi.