torek, 31. avgust 2010

DB celoti Arriva


Združeno kraljestvo - Nemški železnic (DB) na 27 Avgust in uradno objavila, da so ga prevzele British prevoznik Arriva. Družba opravlja Arriva prevoznih storitev v 12 državah v avtobusnim in železniškim prevozom, in zaposluje 42.000 zaposlenih s prometom v višini 3,8 milijarde EUR. € v letu 2009.

DB UK Ltd Holding pridobil vse deleže Arriva plc, ekipo in postal njen lastnik v celoti. Po prenosu, nemški nacionalni letalski prevoznik je napovedal, da vseh svojih dejavnostih, povezanih s prevozom potnikov izven Nemčije za opravljanje pod imenom Arriva.

Prav tako, razen v Veliki Britaniji ta prenos DB je vstopil na trg v vseh drugih državah, v katerih deluje Arriva. Arriva tem prevzemom bo prispeval približno 10% prometa skupine DB in DB postaja vodilni ponudnik potniškega prometa v Evropi, in prav tako ustvarja znatne možnosti za rast, iz katerega bo koristil vsem uporabnikom storitev za osebje in lastnik DB.

Ker Arriva kot zasebni prevoznik, ki prevoz storitev in na nemškem trgu, v skladu z zahtevami Evropske komisije mora biti podjetje prodano tretji osebi. Zato DB prodajajo kot paket, in se pričakuje, da bi pritegnili več udeležencev.