sreda, 17. marec 2010

Nadzorniki: Načrt sanacije izvedljiv


Nadzorniki Slovenskih železnic so poslovni načrt poslovodstva za leto 2010, v katerem je tudi načrt sanacije podjetja in kadrovskega prestrukturiranja, označili kot realen in izvedljiv.

Nadzorni svet je med drugim pozorno analiziral tudi stroške kadrovskega prestrukturiranja in meni, da je bila predlagana optimalna rešitev. Ob tem so opozorili na potrebo po podpori ministrstva za delo, družino in socialne zadeve.

Osrednji del načrta finančne sanacije sestavljajo že uresničen dogovor o nadomestilih za opravljanje obvezne gospodarske javne službe v obdobju 2003-2009, predviden prevzem obveznosti poroštvenih zaradi dolgoročnih posojil Slovenskih železnic in povrnitev razvojnih sredstev prometne dejavnosti, ki so se v preteklih letih prelivala v infrastrukturo.

Člani nadzornega sveta so obravnavali tudi poročilo komisije za gospodarjenje s sredstvi in komisije za poslovno nepotrebna sredstva ter sklenili, da bodo prejete ugotovitve posebne revizije, ki jo je izvedla družba KPMG, obravnavali na aprilski seji.