sreda, 14. oktober 2009

Novi generalni direktor SŽ – Goran Brankovič



S 1. oktobrom je mesto generalnega direktorja Slovenskih železnic prevzel Goran Brankovič, ki je s svojim programom in osebno predstavitvijo ter dosedanjimi izkušnjami na vodilnih delovnih mestih člane Strokovne razpisne komisije za izbiro novega generalnega direktorja družbe Slovenske železnice, d. o. o. najbolj prepričal.

Strokovna razpisna komisija za izbiro novega generalnega direktorja družbe Slovenske železnice, d. o. o., je med 15 pravočasno prispelimi vlogami za razpis generalnega direktorja družbe na osebni razgovor povabila štiri izbrane kandidate. Med njimi je s svojim programom in osebno predstavitvijo ter dosedanjimi izkušnjami na vodilnih delovnih mestih člane komisije najbolj prepričal Goran Brankovič, ki je 1. oktobra tako prevzel vodenje Slovenskih železnic.

Novi generalni direktor je ob imenovanju povedal, da si prevzem vodenja ene najpomembnejših družb v Sloveniji štejem za velik osebni in karierni uspeh, predvsem pa ga jemlje kot veliko odgovornost. Svoje prve dni na novi funkciji namenja temeljiti seznanitvi z razmerami in z ožjo vodstveno ekipo. Ni skrivnost, da podjetje ni v zavidljivem stanju. Z enakimi težavami se v obdobju gospodarske krize srečujejo tudi druge železnice povsod po Evropi. »To pa seveda ne more biti razlog, da ne bi mogli s skupnimi močmi doseči boljših rezultatov. Zavedam se, da me pričakuje odgovorno in zahtevno delo z le enim ciljem – Slovenske železnice pripeljati v boljše stanje ter jih preoblikovati v uspešno, konkurenčno podjetje«, pravi Goran Brankovič. Povedal je, da je najprej treba z nujnimi operativnimi ukrepi zaustaviti negativna poslovna gibanja in s tem postaviti temelje za rast v prihodnje. Zanjo bodo potrebni še finančna konsolidacija, racionalizacija poslovanja ter okrepitev tržnih dejavnosti. Napovedal je tudi pripravo strateškega načrta, v katerem bo zbral odgovore na ključne izzive prihodnosti, povezane z logističnimi storitvami, globalizacijo poslovanja ter razvojem novih produktov. Pri tem pričakuje tudi sodelovanje in podporo lastnika – države.


Foto;EuroCityCard-mR