torek, 27. avgust 2019

[TUR-TCDD] Turški operater naročil Stadlerjeve elektro-dizelske lokose

TURČIJA: Podružnica železniškega prometa za rafinerije nafte Körfez Ulaştırma je družbi Stadler oddala pogodbo o dobavi sedmih električnih dizel-lokomotiv Eurodual od leta 2021, skupaj z osemletnim sporazumom o vzdrževanju celotne storitve.

Stadler je dejal, da je bilo naročilo, objavljeno 27. avgusta, njegova prva pogodba v Turčiji, in to bodo prve elektro-dizelske lokomotive v državi.
V dizelskem načinu bodo ocenjeni na 2,8 MW in 6,5 MW pri elektrifikaciji 25 HV 50 Hz, z "izjemnim vlečnim naporom do 500 kN zahvaljujoč šestim pogonskim osmam in najsodobnejšemu nadzoru oprijema" sistem “. To bo omogočilo eno samo loko za vlake goriv z vlaki do 2000 ton in upravljanje strmih naklonov.
Körfez Ulaştırma je bil prvi zasebni operater, ki je pridobil dovoljenje za tovorni promet, ko jih je vlada začela izdajati pred dvema letoma. Začela je delovati decembra 2017, od takrat pa je prevozila 3 milijone ton tovora. Ustanovljena je bila za čim večje izkoriščenje železnice za prevoz nafte s strani matične družbe, hkrati pa je usmerjena tudi v rast s pretokom drugega blaga.
Pred kratkim je dobavila pet dizelskih lokomotiv Wabtec / Tülomsaş PowerHaul, ki se jim je pridružila pet, ki jih ima v najem pri državnem operaterju TCDD.
„Hitro rastemo svoje vire za povečanje deleža na železniškem tovornem trgu“, je ob objavi zadnjega naročila dejal generalni direktor Tufan Başarır. „Dodajanje močnih lokomotiv Eurodual v naš vozni park bo podprlo naše železniške operacije in nam zagotovilo močno konkurenčno prednost.“
Lod Stadler bi bil prvi uvožen za zasebnega operaterja, je dodal; lokomoti PowerHaul so bili proizvedeni v Turčiji.