sobota, 3. avgust 2019

[ PL - PKP ] 60 posodobljenih 174A vagonov že pri PKP Intercity

PKP Intercity je od Tovarne železniških vozil H. Cegielski zbral zadnji avto iz številnih 60 vozil, posodobljenih po pogodbi, podpisani leta 2017.
Družba PKP Intercity je podpisala pogodbo s Cegielskim novembra 2017. Predmet pogodbe je bil periodično popravilo 60 vagonov na 5. stopnji vzdrževanja, skupaj z modernizacijo in pregledom na 3. stopnji. Prenovljeni so bili vozički tipa 111A, ki so po posodobitvi postali 174A. Kar je pomembno: vagoni so v sklopu modernizacije dobili nove, tihe kočije, kar pomeni visoko zvočno udobje potovanja v njih. Vrednost osnovne pogodbe je znašala več kot 273 milijonov PLN bruto.


PKP Intercity je izkoristil opcijsko pravico iz sporazuma in pogodbo podaljšal oktobra 2018 za posodobitev nadaljnjih 30 vagonov. Skupna vrednost pogodbe se je tako povečala na skoraj 410 milijonov PLN bruto. Prvi posodobljeni vagon je bil prenesen tudi na PKP Intercity. Podjetje v Poznanju ima na voljo 30 mesecev za izvedbo celotne pogodbe od trenutka podpisa pogodbe. Skupno bo v Cegielskem izdelanih 90 predelnih avtomobilov 174A.

Omeniti velja, da so se dela na vagonih fizično začela pred nekaj več kot enim letom. Tako je Cegielski v več kot enem letu uspel dokončati napredno rekonstrukcijo 60 vozil. To je zelo dober rezultat. - Tovarna v Poznanju je sklenila pogodbo v svojem osnovnem delu več kot 2 meseca pred rokom - priznava PKP Intercity. Potniki bi lahko prve vagone vozili decembra lani. Naslednje so sistematično okrepili postave prevoznika iz januarja letos.

- Modernizirani vagoni so vozila s predelki razreda 2 (s 6 sedeži v predelkih - ref. Rdeča), opremljena z udobnimi sedeži, s klimatsko napravo, vtičnicami, elektronskim sistemom za obveščanje potnikov in s sanitarijami zaprtega kroga. Poleg tega so v vozičkih nameščeni mobilni ojačevalniki signalov in brezžične internetne naprave - sporoča tiskovna pisarna PKP Intercity. 

Dograjeni vagoni, po celotnem da bo klice na progah: 

• Szczecin - Tri-City - Olsztyn - Bialystok 
• Wroclaw / Zielona Gora - Poznan - Gdynia / Olsztyn - Bialystok 
• Krakov / Katowice Lublin- - Wroclaw - Zielona Gora -Szczecin - Swinoujscie 
• Przemyśl - Lublin - Varšava - Bydgoszcz - Gdynia / Piła - Kołobrzeg / Gorzów Wlkp.
• Suwałki - Białystok / Lublin - Varšava - Poznań - Szczecin / Gorzów Wlkp./Zielona Góra. 

Trenutno so iz sodobnih avtomobilov 174A sestavljeni naslednji vlaki: 

Morcinek rel. Wroclaw - Radom - Wrocław 
Czcibór rel. Wroclaw - Szczecin - Wroclaw 
Mamry rel. Wroclaw - Bialystok - Wroclaw 
Pomorzanin rel. Gdynia - Vroclav - Gdynia 
Bolko rel. Wrocław - Radom - Wrocław 
Albatros rel. Gdanjsk - Szczecin - Gdańsk 
Żuławy rel. Szczecin - Olsztyn - Szczecin 
Jeziorak rel. Olsztyn - Poznań - Olsztyn