ponedeljek, 12. avgust 2019

[NED-NS] Naročene vlake Amsterdam - Bruselj

NIZOZEMSKA: Nacionalni operater NS je družbi Alstom oddal naročilo za dobavo dodatnih 18 intercity novih generacij 200 km / h električnih večnamenskih enot, ki ji bodo zagotavljale bazen 20 enot, opremljenih za uporabo na amsterdamsko - bruseljskih storitvah, kot tudi na domačih progah .

To bi omogočilo umik staležev ICR z lokomotivo, ki se trenutno uporablja na mednarodni poti, leta 2025, ko bo življenjska doba potekla.
Trdno naročilo za 18 enot, potrjeno konec julija, sledi začetnemu naročilu v višini 800 milijonov EUR za 49 enoprostorcev in 30 osem avtomobilov IC-NG, ki je bilo dano julija 2016.
IC-NG je del Alstomove družine Coradia Stream. EMU-ji bodo opremljeni za delovanje na visokohitrostni liniji 25 kV 50 Hz HSL-Zuid in na običajnem omrežju 1 5 kV DC na Nizozemskem. Dve EMU iz prve serije in vse enote v najnovejšem vrstnem redu bodo prav tako opremljene za delovanje pod električno električno napetostjo 3 kV DC v Belgiji.
Prve od začetnih enot IC-NG trenutno potekajo testiranja pred začetkom prevoza potnikov na relaciji Amsterdam - Rotterdam - Breda iz leta 2021 in na poti Den Haag - Eindhoven iz leta 2022. Potniške zmogljivosti bodo vključevale stranišča, dostopna z invalidskim vozičkom, fi, USB vtičnice, zasloni za informacije o potnikih, inteligentno nadzorovana LED osvetlitev in prostor za prtljago.
Če bi koncesijo za opravljanje storitev Amsterdam - Bruselj nekoč v prihodnosti podelili podjetju, ki ni NS, bi 20 EMU, opremljenih za mednarodno uporabo, preneslo na novega upravljavca.