ponedeljek, 18. marec 2019

[ RUS - RŽD ] Modernizirana spalnica na vlaku v Rusiji

RUSIJA: Prvi platskartni trener, ki ga bo posodobila tovarna Vagonremmash v Tambovu , se je po zaključku testiranja in certificiranja 18. marca ponovno vključil v prihodke. Uporablja se na vlakih 19/20 Rostov-na-Donu - Moskva in 11/12 Anapa - Moskva.

Platskartny trenerji ponujajo najbolj osnovno in poceni nastanitev na zelo dolgih vlakih v Rusiji. RZD je bil prej zaskrbljen, da potniški avtobusi iz tretjega razreda niso več privlačni za potnike, in so v prihodnosti razmišljali le o naročilu spalnih avtomobilov z oddelki. Vendar pa se je po povratnih informacijah za potnike odločil, da bo ohranil tradicionalni način namestitve, vendar z nadgradnjo za izboljšanje okolja za potnike.
Posodobitev ohranja tradicionalno polodprto postavitev brez vrat, vendar so dodane zavese za povečanje zasebnosti, privezov pa imajo električne vtičnice. Avtobus je v celoti klimatiziran, stranišča imajo tuš, mizico za preoblačenje in vgrajen sušilnik za lase.
Poslovanje potnikov na dolge razdalje na ruskih železnicah Federal Passenger Co pričakuje, da bo do konca leta obratovalo 50 posodobljenih vagonov ...