sreda, 18. februar 2015

[ SLO - SŽ ] začenjajo večja vzdrževalna dela na štajerski progi (Sl.Bistrica-Pragersko)

Zaradi obnove in nadgradnje železniške proge med postajama Slovenska Bistrica - Pragersko (desnega tira proge), bo med 17. februarjem in 8. majem 2015 , organiziran nadomestni avtobusni prevoz za posamezne vlake na določenih odsekih omenjene proge. Nadomestni avtobusi bodo vozili vse dni v tednu, med 8 uro in 15 minut ter 17 uro, razen ob nedeljah in praznikih, ko bodo vlaki vozili po veljavnem voznem redu. 

Gre za del skoraj 38 milijonov evrov vrednega projekta obnove in nadgradnje železniške proge med Slovensko Bistrico in Pragerskim, za katerega je 21 milijonov zagotovila Evropska unija. Projekt obnove in nadgradnje proge bo zagotovil odpravo ozkega grla na baltsko-mediteranskem koridorju, na železniški progi med Šentiljem in Zidanim Mostom. Projekt zajema nadgradnjo skoraj 6 kilometrskega odseka omenjene železniške proge.
Nadomestni avtobusi bodo vozili namesto nekaterih vlakov med Celjem in Mariborom in nazaj, ter namesto posameznih vlakov med Poljčanami in Pragerskim in nazaj. SŽ -Potniški promet bo v dneh zapore desnega tira proge med Slovensko Bistrico in Pragerskim, zaradi vzdrževalnih del, organiziral tudi nadomestni avtobusni prevoz za in iz postaje Pragersko, za odseka proge Pragersko – Maribor – Pragersko in Pragersko – Celje – Pragersko, z mini busom. Podrobne informacije o voznih redih vlakov in nadomestnih avtobusov so na voljo na: http:http://www.slo-zeleznice.si/
Nadomestni avtobusi, ki vozijo namesto lokalnih potniških vlakov, ustavljajo na vseh postajah in postajališčih kot vlaki po voznem redu. Potnikom se zaradi omenjenih vzdrževalnih del oziroma nadgradnje železniške proge, zahvaljujemo za razumevanje in jih prosimo za potrpežljivost.