sreda, 17. februar 2010

Novo predstavništvo Slovenskih železnic na Češkem


Robert Vuga, direktor poslovne enote Tovorni promet, je 16. februarja podpisal dogovor o ustanovitvi predstavništva Slovenskih železnic v Pragi. Predstavništvo bo vodil slovenski poslovnež Boris Kroupa, direktor podjetja Slovenia Trade.

Vuga se je sestal tudi z veleposlanikom Republike Slovenije na Češkem, mag. Francem Butom, ki je zagotovil vso podporo prizadevanjem Slovenskih železnic. Veleposlaništvo se namreč intenzivno posveča gospodarski diplomaciji in odpira vrata slovenskemu gospodarstvu pri vstopanju na češki trg. Tako bo ob podpori slovenskega veleposlaništva predstavništvo Slovenskih železnic svoja vrata uradno odprlo aprila, ko se bodo Slovenske železnice predstavile češkim poslovnim partnerjem.

Slovenske železnice so na Češko in z nje lani prepeljale 608.000 ton blaga, predvsem za potrebe jeklarske, kemične in avtomobilske industrije. Z ustanovitvijo predstavništva v Pragi Slovenske železnice širijo svojo prodajno mrežno na ključne trge in pospešujejo internacionalizacijo poslovanja. Še letos bodo odprle tudi predstavništvo v Bolgariji.