sreda, 3. februar 2010

Na karneval v Benetke že za 30 evrov



Po vsem svetu slovita predvsem dva karnevala: karneval v Riu de Janeiru in karneval v Benetkah. In medtem ko je tisti čez lužo marsikomu nedosegljiv, nam je beneški čisto blizu. Med karnevalom Benetke dobesedno preplavijo množice turistov. Bogati kostumi in pravljične maske prevzamejo še tako hladnega obiskovalca, kajti karneval je brez dvoma prava paša za oči. In če turisti iz daljnih dežel sanjarijo o tem, da bodo morda vsaj enkrat v življenju imeli priložnost obiskati mesto gondol, zakaj si torej tudi vi ne bi privoščili tega doživetja.

Obiskovalec srečuje maske vsepovsod – v ozkih uličicah, na mostičkih in trgih … Na poti od železniške postaje do Trga sv. Marka se človeku zazdi, kot bi se čas zavrtel nazaj: to niso Benetke 21. stoletja, temveč neke druge, slavne in bleščeče, s prebivalci v srednjeveških kostumih.

Kako udobno in varno v središče rajanja?

Za konec še nekaj praktičnih napotkov. V Benetke se lahko odpeljete z vlakom EN Venezia, ki iz Ljubljane odpelje ob 2.28 in v Benetke prispe na postajo Venezia Santa Lucia ob 7.16. Od pustnega rajanja se bo treba posloviti ob 21.20, ko ima vlak EN Venezia odhod s postaje Santa Lucia.

Poceni ponudba

Seveda bo najcenejše, če se v Benetke odpravite v skupini, in boste tako za povratno potovanje v 2. razredu plačali 30 evrov na osebo. Za posameznike pa je najugodnejši nakup povratne vozovnice po ponudbi Turist – vozovnica stane 40 evrov. Za otroke seveda veljajo dodatne ugodnosti.