nedelja, 5. julij 2020

[CZ/SLO-RGJ/SŽ] Novo! Vsak dan z direktnim (izrednim) RegioJet vlakom med Ljubljano in Prago

Od začetka julija do 26. septembra bosta mesti, ki ju pomembno zaznamuje veličastna arhitekturna dediščina Jožeta Plečnika, povezani z direktnim vlakom.

Jožef Plečnik je gotovo tisto ime, ki najbolj povezuje obe prestolnici držav EU.

Morda tudi zato je sodelovanje med RegioJetom in Slovenskimi železnicami »obrodilo« izredni (poletni) vlak med obema mestoma. Vlak vozi med Prago, Pardubicami, Brnom, Bratislavo …in Ljubljano.
Od 01. do 10. julija, ter od 01. do 26. septembra bodo vlaki vozili trikrat tedensko – odhodi vlakov s Češke – Slovaške so v torek, petek in nedeljo zvečer, iz Ljubljane bodo vlaki vozili v sredo, soboto in ponedeljek. Od vključno 11. julija do 31. 08. 2020 pa bodo direktni vlaki na relaciji Ljubljana – Bratislava – Brno – Pardubice – Praga in nazaj vozili vsak dan.
Vsak vlak bo imel do 12 vagonov s skupno 560 mesti za potnike, ki bodo na vlaku lahko uživali tudi v pijačah in prigrizku, ki ga bo pripravljalo osebje vlaka.
Vozni red vlakov je enak za celotno obdobje vožnje:
odhod iz Ljubljane ob 21:55, prihod v Bratislavo ob 05.34, v Brno hl. n. ob 07:07, v Pardubice ob 08:44 in v Prago ob 09:42. Odhodi vlakov iz Prage so ob 17:20, iz Pardubic ob 18:15, iz Brna hl.n. ob 19:48 in iz Bratislave ob 21:12 s prihodom v Ljubljano ob 05:14.
Vozovnice je mogoče kupiti preko spletnega mesta RegioJet  www.regiojet.com  – v naslednjih dneh pa bodo na voljo tudi na prodajnih mestih Slovenskih železnic.


Cena vozovnice:
Cene enosmerne vozovnice se začnejo že pri 22 EUR, v spalniku okoli 30 EUR.
*Cena vozovnice vključuje brezplačno rezervacijo sedeža oziroma mesta v spalniku in servis na vlaku  – vključno z brezplačno kavo in zajtrkom, brezplačno internetno povezavo ali zabavnim portalom in uporabo drugih storitev.

V Brnu in Pragi lahko potniki presedejo na avtobusne in železniške povezave RegioJet in nadaljujejo svojo pot – denimo v smeri Ostrave, Karlovih Varov, Berlina, Dresdna in drugih mest.