ponedeljek, 9. december 2019

[PL-Newag/PKP IC ] Pet Griffinov za PKP Intercity na poti k testiranju , EU160

Včeraj (8. decembra) je pet električnih lokomotiv Griffin, izdelanih v Newosądeckiju, zapustilo Novi Sącz na relaciji Legnica - Bolesławiec, kjer se izvajajo preskusi sistema ETCS 3.4.0.

Griffin Newag je lani s podjetjem PKP Intercity podpisal pogodbo za nakup 20 lokomotiv Septembra 2019 so ga podaljšali še za deset električnih lokomotiv . Takrat je bilo objavljeno, da bo  dobava dveh lokomotiv do konca letošnjega leta , vendar podjetja o podrobnem razporedu niso želela obvestiti. 

- Dostava prvega vozila naj bi potekala v 16 mesecih od podpisa pogodbe (ta rok se je iztekel septembra 2019 - opomba RK), vse lokomotive, tudi pod opcijsko pravico, pa v roku 30 mesecev od sklenitve pogodbe - sporoča Anna Zakrzewska iz urada pritisnite PKP Intercity in dodali, da je podroben urnik dostave dogovor o izvajanju sklenjene pogodbe. Ne potrjuje informacij, ki se bodo 16. decembra v PKP Intercity pojavile prve štiri kopije, naslednje štiri pa 31. decembra letos.

Vendar ste lahko prepričani, da je pripravljenih vsaj pet "Griffinov", ki jih je Newag pravkar predstavil na sistemskih testih ETCS. Spomnimo, da so izdelali statične in dinamične preskuse prvih dveh lokomotivso bile izvedene že septembra . Newag zdaj sporoča, da bodo "po koncu prevzema tovarne lokomotive oskrbovale floto državnega podjetja PKP Intercity".