petek, 17. avgust 2018

[ AT- ÖBB ] novi vlaki za velike razdalje za ÖBB

Oblikovanje in udobje na impulzu časa

V procesu načrtovanja je bil poudarek na optimizaciji potovalnih izkušenj: poleg več zasebnosti in večjega udobja se lahko naši potniki veselijo še večje individualnosti .

Udobno potovanje čez dan

V devetodelskih tirnih jetrih za dnevno vožnjo ima vsak več kot 500 sedežev. V prvi vrsti obstajajo posamezni oddelki - tako imenovani "pod območji", ki so na voljo tudi potnikom poleg vozil velikih zmogljivosti. Družina in poslovni potniki imajo koristi od dodatne zasebnosti. Poleg tega so lahko dvojni sedeži zlahka pretvorjeni v neke vrste kavč in na novo razvite, še posebej udobne in nastavljive sedeže z nasloni za noge v 1. in 2. razredu potujejo še bolj udobno. Poleg tega je na vsakem sedežu ločena vtičnica s polnilnikom USB.

Več zasebnosti v nočnih vlakih

Sedemdelne nočne noge nove generacije so sestavljene iz dveh sedežnih avtomobilov, treh kočit in dveh spalnih avtomobilov. Tukaj tudi sodoben dizajn združuje še več udobja. Pri avtomobilih s kesonami so dodatni mini-apartmaji za zasebne potnike še več zasebnosti. V standardnih in deluxe spalnih avtomobilskih oddelkih potovanje z lastnim tušem in WC postane še bolj udobno. Družinski oddelki bodo seveda še naprej obstajali. Novi na krovu je brezplačen brezžični internet, ki je bil prej omejen na železniške jetnike na dolge razdalje in je zdaj na voljo tudi za potnike v nočnih vlakih nove generacije.