četrtek, 4. januar 2018

[ ISR - IR ] Izraelske železnice naročajo dvonivojske avtobuse za uporabo z električnimi loki

ISRAEL: Naročilo podjetja Bombardier Transportation v višini 104 milijonov dolarjev za dobavo dodatnih 54 dvotirnih avtobusov Twindexx Vario je 31. decembra podpisalo Izraelske železnice. Oddaje naj bi se zaključile do avgusta 2020.



Nalog je bil v okvirnem sporazumu iz oktobra 2010. Najnovejša naloga zajema 11 potisnih vlečnih avtomobilov in 43 vmesnih avtobusov, vključno z 11 z namenskimi prostori za potnike z omejeno mobilnostjo. Pogonski avtomobili bodo delali z električnimi lokomotivi Traxx, ki jih dobavlja družba Bombardier, zato ne bodo potrebovali dizelskih generatorjev za krmljenje pomožnih sistemov, kot je klimatizacija. Tudi vozniki bodo preoblikovani tako, da bodo enaki kot pri električnih lokomotivih Traxx.

"Novi trenerji bodo popolnoma združljivi za prihodke na prvi elektrifizirani liniji ISR, A1, ki povezuje Tel Aviv in Jeruzalem," je povedal Avi Zalman, vodja oddelka za razvoj in inženiring na diviziji železniških vozil ISR. "Skupine ISR in Bombardier so tesno sodelovale, da bi razvile potrebne tehnične prilagoditve, potrebne za omogočanje delovanja vlakov v predorih in na elektrificiranih progah. Razmišljali smo tudi o lokalnih in mednarodnih standardih, da bi zagotovili in še povečali varnost tako za operaterja kot za potnike, ob tem pa ohranili pozornost. "