torek, 30. oktober 2012

Slovenske Železnice: "Potnikom na obeh vlakih se iskreno opravičujemo"

Poškodovani v železniški nesreči večinoma že v domači oskrbi

V UKC Ljubljana so po jutranji nesreči potniških vlakov sprejeli 10 poškodovanih
 V UKC Ljubljana so po jutranji nesreči potniških vlakov sprejeli 10 poškodovanih, od tega so jih devet že odpustili v domačo oskrbo, enega pa bodo predvidoma kmalu, so sporočili iz UKC. S Slovenskih železnic so medtem sporočili, da je proga med Ljubljano in Medvodami spet odprta. Potnikom se obenem opravičujejo za preživeti strah in neprijetnosti.

Do nesreče dveh potniških vlakov na železniški postaji v Vižmarjih je prišlo danes nekaj pred osmo uro. Po navedbah Policijske uprave Ljubljana je bil mednarodni potniški vlak, ki je pripeljal iz smeri Ljubljane proti Kranju, usmerjen na tir, na katerem je že stal potniški vlak, s katerim sta nato trčila. V nesreči je bilo lažje poškodovanih 18 oseb. Od teh so Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana sprejeli 10 poškodovanih. Sedem so jih v bolnišnico pripeljali z reševalnim vozilom, trije pa so prišli kasneje sami.

Na dogodek so se popoldne odzvali tudi v vodstvu družbe. Generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes je v izjavi za javnost zapisal, da so prve informacije kazale na to, da naj bi bil potniški vlak, ki je stal na postaji, prazen. Pozneje se je izkazalo, da so bili tudi na njem potniki. Potnikom se za preživeti strah na Slovenskih železnicah opravičujejo.

Mes je vsem vpletenim v nesrečo ob tem zagotovil, da je varnost vsem zaposlenim v sistemu Slovenskih železnic na prvem mestu. "Pri svojem delu upoštevamo vse zakonske in podzakonske predpise. Varnost železniškega prometa v Sloveniji je primerljiva z varnostjo na drugih evropskih železnicah," je navedel generalni direktor.

Kot je še sporočil, so takoj začeli s preiskavo izrednega dogodka oz. nesreče. Ta bo pokazala, zakaj je prišlo do trčenja, po zagotovilih Mesa pa jo bodo opravili v najkrajšem možnem času. Sprejeli bodo ustrezne ukrepe, da do takšne nesreče ne bi več prišlo, tudi v prihodnje pa bodo na Slovenskih železnicah storili vse za kar največjo varnost železniškega prometa, je še zapisal Mes.