sreda, 19. september 2012

Zupančič nov prvi nadzornik Slovenskih železnic

V svoji karieri je pridobil veliko izkušenj na poslovnem in pravnem področju.


Zupančič nov prvi nadzornik Slovenskih železnic
Tit Košir
Nadzorniki Slovenskih železnic so Borisa Zupančiča danes izvolili za novega predsednika nadzornega sveta, so sporočili iz družbe. Zupančič je v nadzornem svetu železnic nadomestil Bojana Branka, ki je konec marca odstopil z mesta prvega nadzornika.

Agencija za upravljanje kapitalskih naložb RS je Zupančiča 7. septembra imenovala za nadomestnega člana nadzornega sveta Slovenskih železnic. Njegov mandat bo trajal do 10. septembra 2015, torej do izteka mandata preostalim članom nadzornega sveta.

Zupančič, univerzitetni diplomirani pravnik s pravosodnim izpitom, je menedžer z dolgoletnimi izkušnjami v slovenskih podjetjih, ki so pretežno poslovala v mednarodnem poslovnem okolju.

V svoji karieri je pridobil veliko izkušenj na poslovnem in pravnem področju, veliko časa pa je delal tudi na komercialnem področju in kot direktor podjetja pri obvladovanju vseh segmentov delovanja gospodarskega subjekta, tudi transporta in logistike.

Zupančič ima vrsto izkušenj pri vodenju nadzornega sveta kot predsednik (Casino Portorož, časopisno podjetje Delo in Kapitalska družba) kot tudi iz sanacije podjetja.