petek, 9. september 2011

AUKN danes z imeni novih nadzornikov Slovenskih železnic

Svet Agencije za upravljanje kapitalskih naložb RS (AUKN) je v četrtek na predlog uprave agencije imenoval nov nadzorni svet Slovenskih železnic

Svet Agencije za upravljanje kapitalskih naložb RS (AUKN) je v četrtek na predlog uprave agencije imenoval nov nadzorni svet Slovenskih železnic. Imen novih nadzornikov v četrtek niso razkrili, jih bo pa agencija posredovala danes.

Med kandidati za novega prvega nadzornika železnic se je sicer omenjalo Marjana Rekarja, za člane pa Alojzija Zajca, Alenko Podbevšek in Bojana Branka (slednja sta v nadzornem svetu družbe že zdaj). Dva predstavnika v nadzorni svet izvolijo zaposleni.

Novi nadzorniki naj bi podali tudi mnenje k imenovanju Ervina Pfeiferja na čelo železnic, na podlagi katerega bo AUKN dala soglasje k temu imenovanju.

Kot so v četrtek sporočili iz agencije, je novi nadzorni svet zadolžen za izdajo soglasja za dva dodatna člana uprave Slovenskih železnic, zato je AUKN ocenila kot izjemno pomembno, da novi nadzorniki podajo mnenje tudi glede Pfeiferja.

AUKN se je zato odločila odložiti izdajo soglasja glede imenovanja Pfeiferja na čelo železnic do pridobitve tega mnenja. Izdala ga bo nemudoma po pridobitvi mnenja novega nadzornega sveta, kar se pričakuje v najkrajšem času.

Agencija je predsedniku nadzornega sveta Slovenskih železnic še pred sejo 29. avgusta, na kateri so nadzorniki za generalnega direktorja holdinga imenovali Pfeiferja, svetovala, da ne hiti z dokončnim izborom novega prvega moža družbe, saj je holdinška organizacija železnic stopila v veljavo s 1. septembrom.