torek, 24. maj 2011

Na stranskem tiru do 2015

Škofja Loka. Železniška postaja čaka na zeleno luč prometnega ministrstva.

Načrti. Slovenske železnice (SŽ) do leta 2015 načrtujejo temeljito obnovo zunanje podobe postaje v Škofji Loki. Ali se bodo hkrati lotili tudi pričakovane preureditve tirov in gradnje podhoda, še ni jasno, se je pa loška občinska uprava pred kratkim srečala s predstavniki SŽ in obudila pogovore o projektu.

Odvisno od proračuna

“Do leta 2015 na postaji v Škofji Loki načrtujemo zamenjavo strešne kritine in stavbnega pohištva ter obnovo fasade,” so pojasnili na SŽ. Izvedba idejnega projekta, ki zajema gradnjo novega perona in podhoda, zaradi česar bo med drugim treba odstraniti en tir, bo odvisna od proračunskih sredstev, so dodali in spomnili, da je predvidena vrednost del pet milijonov evrov.
Ureditev nujna
V načrtu so razširitev, podaljšanje in povišanje obstoječega precej dotrajanega perona. Podhod naj bi služil za dostop do medtirnega perona in bo opremljen tudi z dvigaloma za funkcionalno prizadete ljudi, so pojasnili v Škofji Loki. “Predstavljena sodobna ureditev je za občino ustrezna, predvsem pa nujna, zato od pristojnega prometnega ministrstva pričakujemo zeleno luč za zagotovitev proračunskih sredstev in začetek gradnje,” je povedal škofjeloški župan Miha Ješe.

Po novem parkirnina
Občina Škofja Loka in SŽ so se dogovorile tudi o ureditvi in upravljanju parkirišča poleg železniške postaje. Predvidoma septembra nameravajo uvesti parkirnino, parkirišče pa bo upravljalo Železniško invalidsko podjetje. Višina parkirnine še ni znana.