sobota, 3. april 2010

Bo nekdanji vodja Deutsche Bahn saniral naše železnice?




Premier Borut Pahor bo Hartmuta Mehdorna povabil k sodelovanju

Nekdanji prvi mož nemške železniške in logistične družbe Deutsche Bahn Hartmut Mehdorn bi lahko pomembno in koristno prispeval k sanaciji in modernizaciji Slovenskih železnic (SŽ), ocenjuje premier Borut Pahor. Mehdorn se bo sredi aprila v Sloveniji srečal z usmerjevalnim odborom za sanacijo SŽ. Pahor in Mehdorn sta se na neformalnem srečanju minuli petek v Bruslju dogovorila, da bo Mehdorn sredi aprila obiskal Slovenijo in se s člani usmerjevalnega odbora za vodenje sanacije SŽ sestal na pripravljalnem sestanku, so iz kabineta predsednika vlade sporočili po današnjem srečanju premiera in članov odbora.

Po obisku bo Mehdorn, če bo za to interes na obeh straneh, pripravil svoj delovni program, ki ga bo uradno obravnaval usmerjevalni odbor ob navzočnosti predsednika vlade ter ga sprejel ali zavrnil, so dodali v premierovem kabinetu. Na sestanku so se strinjali, da bi bilo morebitno sodelovanje z Mehdornom "velika poslovna novica in novost, predvsem pa priložnost za sodelovanje s preizkušenim managerjem, ki se lahko pohvali z izjemnimi profesionalnimi referencami", so zapisali.

Mehdorn je vodenje Deutsche Bahna prevzel v "globokih rdečih številkah" in ga "moderniziral v uspešen poslovni sistem, ki prinaša državi dobiček". Pahor ocenjuje, da bi lahko "izjemno pomembno in koristno prispeval k sanaciji in modernizaciji Slovenskih železnic".