petek, 5. februar 2010

Na karneval v Beljak že za 20 evrov


Karneval v Beljaku ima že stoletno tradicijo, čeprav v Sloveniji ni posebej znan. Vse mesto takrat živi v karnevalskem vzdušju, temu je prilagojena tudi ponudba v gostilnah in restavracijah. Tega dne si tudi marsikateri trgovec in gostinec nadene masko, medtem ko glasbene skupine ogrevajo vzdušje od jutranjih ur.

Vrhunec prireditve je pustna povorka skozi središče mesta, 13. februarja, ob dveh popoldne, v kateri vsako leto nastopa okrog 150 skupin z več kakor tri tisoč maskami. Posebna žirija ocenjuje in izbira najlepše maske.

Povezave z Beljakom

Vlakovnih povezav med Ljubljano in Beljakom je veliko. Za odhod lahko potniki uporabite dopoldansko zvezo z vlakom EuroCity Mimara z odhodom iz Ljubljane ob 9.27 ter prihodom v Beljak ob 11.03 ali pa z vlakom z odhodom iz Ljubljane ob 11.26 ter prihodom v Beljak ob 13.06. Za vrnitev je primerna zveza z vlakom z odhodom iz Beljaka ob 19.25, prihod v Ljubljano ob 21.10. Tisti, ki hočete doživeti tudi nočni utrip Beljaka, se lahko iz Beljaka vrnete ob 4.07.

Ugodne ponudbe potovanja

Najbolj ugodno boste v Beljak potovali z vozovnico Regio AS. Povratno potovanje v 2. razredu na relaciji Ljubljana–Beljak in nazaj stane za odrasle 20 evrov, za otroke do 15 let 10 evrov. Še znatno ugodneje lahko potujete v manjši skupini, do 5 oseb. Po ponudbi City Star International znaša cena v skupini petih oseb le 12,24 evra na osebo, pogoj pa je, da vozovnico kupite vsaj tri dni pred potovanjem. Pri tej ponudbi lahko otroci od 6. do 15. leta starosti v spremstvu staršev ali starih staršev potujejo brezplačno.