ponedeljek, 7. december 2009

Kam v prazničnem decembru?


V veselem predprazničnem obdobju se po vsej Sloveniji vrstijo najrazličnejši privlačni dogodki in prireditve, ki so še posebej zanimivi za naše najmlajše. Slovenske železnice vabijo na vesela praznična potovanja z vlakom. Uživajte v pogledu na pokrajino, ki drsi mimo oken, veselite se v družbi s sopotniki in sproščeno ter ugodno potujte na ogled praznične Ljubljane, v »pravljično mesto Celje«, na ogled živih jaslic v Postojnsko jamo ...

Z muzejskim vlakom na pravljični prihod Miklavža v BTC City Ljubljana
Ob Miklavževanju z angelci, ki bo v soboto, 5. decembra, potekalo v spodnji etaži dvorane Emporium v BTC City Ljubljana, organizatorji otroke in njihove starše vabijo, da se ta dan v BTC CITY brezplačno pripeljejo z muzejskim vlakom. Prevoz je brezplačen, vendar si je treba pravočasno zagotoviti vozovnice, ki so na voljo v Info centru na železniški postaji v Ljubljani. Muzejski vlak bo z železniške postaje Ljubljana proti BTC City krenil ob 14.05 in 16.05, iz BTC City proti železniški postaji Ljubljana pa ob 14.35 in 16.35. Miklavževanje se začne ob 17. uri.

Žive jaslice v Postojnski jami
Že 19. leto zapored bodo v skrivnostnem svetu kapnikov v Postojnski jami uprizorjene tradicionalne žive jaslice, ki jih oživljajo mladinske igralske in pevske skupine. Na ogled se lahko odpravite z vlakom, ki vas bo peljal do železniške postaje v Postojni, tam pa vas bo čakal avtobus, ki vas bo brezplačno odpeljal do Postojnske jame in nato nazaj na postajo. Za vse, ki se boste na pot odpravili v skupini in nam to najavili do 18. decembra, smo pripravili posebno božično-novoletno ponudbo. Jaslice si lahko ogledate 25., 26., 27. in 28. decembra ter 2. in 3. januarja. V jamo se bomo odpravili ob 15. uri, ogled pa bo trajal uro in pol.

Potovanje v družbi Božička
Božičkov vlak bo v sodelovanju s turistično agencijo Kompas Novo mesto vozil v soboto, 19. decembra, iz Ljubljane in Novega mesta. Božiček bo otroke obdaril na vlaku iz Ljubljane v Ivančno Gorico ob 10.15, na vlaku iz Ivančne Gorice v Novo mesto ob 11.05, na vlaku iz Novega mesta v Ivančno Gorico ob 10.10 in na vlaku iz Ivančne Gorice v Ljubljano ob 11.06.

Na potep k sosedom v prazničnem adventu
Večji in manjši kraji pri naših severnih sosedih so se že novembra odeli v praznična oblačila. V adventnem času se na ulicah in trgih prižge na tisoče lučk, zadiši po kuhanem vinu, s stojnic pa vabijo pisana darila. Če potujete v Beljak ali Gradec, priporočamo povratne vozovnice po ponudbi Regio As. Za povratno vozovnico iz Ljubljane v Beljak boste odšteli le 19 evrov, v Gradec pa 33 evrov. Enosmerna vozovnica SparSchiene za potovanje iz Ljubljane v Salzburg stane le 19 evrov. Za povratno potovanje (dve enosmerni vozovnici) boste odšteli 38 evrov. Skupina mladih, najmanj šestih oseb, ki skupaj potujejo z vlakom, pa lahko izrabi 70-odstotni popust za mlade od 15. do 20. leta, medtem ko njihov spremljevalec potuje brezplačno.


Foto;EuroCityCard-mR