torek, 21. julij 2020

[CZ-RGJ] Vlak Praha – Wien – Budimpešta želi znižati „nesmiselne cene“ državnih prevoznikov

EVROPA: Operater odprtega dostopa RegioJet bo 31. julija uvedel storitev dvakrat dnevno Praha - Brno - Wien - Budimpešta, tako da bo razširil nekatere obstoječe storitve Praha - Wien.

"Z našo vizijo prihajamo na drugo pot, da znatno znižamo stroške potovanja z vlaki za potnike in ponudimo najširši spekter storitev", je 20. julija dejala direktorica RegioJet Ivana Kašická. Povedala je, da je bil cilj ponuditi alternativo " nesmiselne cene sedanjih državnih prevoznikov ", tako da" si lahko vsakdo privošči potovanje z vlakom med Praho, Dunajem in Budimpešto ".
Ponujajo nizkocenovne, standardne, sprostitvene cene in cene poslovnega razreda, najcenejše vozovnice Wien - Budimpešta pa se začnejo pri 9 €, Praha - Budimpešta pa od 16 €. Cena vključuje rezervacijo sedeža in wi-fi. Na voljo je brezplačna kava in ustekleničena voda za potnike v standardnih, sprostitvenih in poslovnih razredih z nakupi prigrizkov, medtem ko potniki v nizkocenovnem razredu lahko prigrizke naročijo prek spleta za dostavo na svoje sedeže.
Operacije bodo izvajali lokalni partnerji RegioJet Westbahn v Avstriji in Continental Railway Solution na Madžarskem.