ponedeljek, 14. april 2014

[UA - UŽ] V zastrašujoče odložitev Rusija vlakov med Ukrajino in Rusijo

Železnice poslal pismo ruskega operaterja železnic z zahtevo, da ustavi prodajo vozovnic za vlake od 27. maja

Ruski časopis "Kommersant" pojasnjuje ta korak spor med Ukrajino in Rusijo, in dejal, da so železnice načrtuje, da bo popolnoma ustaviti železniški prevoz med dvema državama "zaradi dvoumnega besedila pisma."

V dopisu z dne železnic upravičujejo svojo zahtevo, da prekine prodajo vozovnic na vlakih nedoslednost razpored vlakov na Krim.

Opomba podobne pritožbe železnice vsako leto pošlje ob prehodu na poletni sezoni, od 1. junija dalje, spreminja razpored vlakov.
-------------------------------------------------------------------------------------------


Rusija je opozoril, da lahko železniške povezave med celinsko Ukrajine in Krim ustavi

Železniške storitve med Ukrajino in Krim je mogoče zaključiti zaradi pomanjkanja koordinacije voznim redom

To je izjavil predsednik OJSC "ruskih železnic" (RZD) Vladimir Yakunin v intervjuju za "Rusija-24", Espreso.TV  se nanaša na RBC-Ukrajina .

"Zdaj obstajajo nekateri znaki kažejo, da je zaradi nekaterih neskladij med razporedom Ukrajine in Krim tak prevoz lahko vsaj začasno ustavljen v celoti," - je dejal vodja železnic.

"To je železniška proga pripravljena zagotoviti, da bo potnik pidvozytysya pristanišč (največkrat iz Anapa rekel), nato pa prevaža po morju. Plus zračnega prometa. Kjer ni železniške proge blokira prometa in kjer seveda, železniško potniki niso mogli prevoz blaga, "- je še dodal.