petek, 4. april 2014

S posebnim vlakom na Nostalgia festival!




S posebnim vlakom na festival ob srečanju diezelskih lokomotiv iz Slovenije, Madžarske in Avstrije.
V nedeljo, 08. junija 2014, bo ob 160 letnici Semmerinške železnice in 10 obletnici Muzeja Južne železnice, v Mürzzuschlagu potekal Nostalgija Festival na katerem se bodo predstavile dizelske lokomotive iz Slovenije, Madžarske in Avstrije. Slovenske železnice se bomo dogodka udeležile s posebnim vlakom zdizel lokomotivo 664 »Reagan«. Posebni vlak bo vozil na relaciji Maribor – Mürzzuschlag in nazaj. Dodatne informacije o dogodku so na voljo na:http://www.suedbahnmuseum.at/german/news/int-nostalgiefest-2014/.

Muzej južne železnice

Železniški muzej Južne železnice se nahaja ob železniški postaji Mürzzuschlag, v katerem lahko pogledate zbirko parnih lokomotiv, povezane opreme in voznega parka in seveda različne razstave o zgodovini Semmerinške železnice. Ko vstopite v muzej, boste imeli občutek, da ste vstopili v časovni stroj, ki vas je popeljal nazaj v zgodovino – stare blagajne in staromodni vagon Cafe-Waggon, okrašen kot vagon cesarja, se v muzeju uporablja kot kavarna in je odprt za vse, tudi tiste, ki niso zainteresirani za ogled samega muzeja.

Vozni red

Posebni vlak v Mürzzuschlag, bo peljal v nedeljo 08. junija 2014, iz Maribora. Podroben vozni red posebnega vlaka je trenutno še v izdelavi.

Odhod posebnega vlaka iz Maribora je predviden okoli 08.30, prihod v Mürzzuschlag bo med 11. in 12. uro.
Potniki iz smeri Ljubljana, Zidani Most, Celje, lahko do Maribora potujete z vlakom ICS 12:
odhod iz Ljubljane bo ob 5.45, iz Zidanega Mosta ob 6.30, iz Celja ob 6.50. Prihod v Maribor bo ob 7.35.

Odhod posebnega vlaka iz Mürzzuschlaga je predviden med 16.00 in 16.30, prihod v Maribor med 19.00 in 19.30.
Potniki proti Celju, Zidanemu Mostu in Ljubljani, lahko svojo pot iz Maribora nadaljujejo z vlakom ICS 23,
ki ima odhod iz Maribora ob 19.45, v Celje bo pripeljal ob 20.32, v Zidani Most ob 20.53 in v Ljubljano ob 21.38.

Cena potovanja


Cena povratne vozovnice za posebni vlak: Maribor - Mürzzuschlag - Maribor
PonudbaCena v EUR
Odrasli49,00
Otroci od 6 do 15 let24,50
Otroci do 6. letbrezplačno,
če starši zanje ne zahtevajo posebnega sedeža.









Na voljo je 174 sedežev!

Brezplačno do Maribora z vlakom ICS

Na osnovi potrdila o plačilu vožnje s posebnim vlakom, so potniki, ki potujejo iz Ljubljane, Zidanega Mosta in Celja do Maribora in nazaj upravičeni do brezplačne vozovnice in rezervacije sedeža za potovanje z vlakom ICS št. 12 in 23.

Nakup vozovnica za posebni vlak

Vozovnice za potovanje s posebnim vlakom lahko kupite v Info centrih Maribor, Celje in Ljubljana.

Mürzzuschlag

Mürzzuschlag je mesto v severovzhodni Štajerski v Avstriji, v bližini prelaza Semmering z reko Mürz, ki si utira pot skozi staro mestno jedro. Svetovno znana železniška proga "Semmeringbahn" od Gloggnitza čez Semmering do Mürzzuschlaga, zgrajena od leta 1848 do leta 1854, prečka mesto. To je bila prva gorska železnica v Evropi zgrajena s standardnimi tiri. Še danes je v uporabi in je del južne avstrijske železnice. Vlaki na svoji poti po semmerinški železnici premagajo 14 predorov (najdaljši predor je 1431 metrov), 16 viaduktov in 11 manjših železnih mostov. Oblikovanje pokrajine ob progi je bilo tudi del skrbi graditeljev in ta skrb se odraža v spektakularnih razgledih, ki se ponujajo pri vožnji z vlakom. Zato je potovanje po Semmeringu še danes velika turistična atrakcija in seveda ni presenečenje, da je železnica od leta 1998 vpisana na Unescov seznam svetovne dediščine.