torek, 15. april 2014

Pomladni skok v Pulj - 60% ceneje

Do samega središča zgodovinskega mesta Pulj, z do 60-odstotnim popustom.

Vozni red

Cenik

Zakaj v Pulj (Pulo)?

Mesto na istrskem polotoku, ki ga ni treba posebej predstavljati. Svetovno znani rimski amfiteater Arena, zgrajen v 1. stoletju, slavolok Sergijevcev, Avgustov hram, arheološki muzej in še in še. Pulj (Pula) je mesto, ki vas popolnoma prevzame, pravzaprav kar zmanjka časa, da bi si lahko ogledali vse znamenitosti.
A če boste v Pulju (Puli) dalj časa, je obisk narodnega parka Brioni vsekakor zanimiva dodatna popestritev vašega dopusta. Park je bil dolgo časa zaprto območje, in prav zato še bolj buri domišljijo in vabi na ogled. Po parku vas posebni vlakec popelje na obisk ostankov rimske kulture, starokrščanske bazilike, krajevnega muzeja, živalskega vrta … Videli boste po pričevanjih najstarejšo oljko, ki kljub temu, da je zlepljena s cementom – vanjo je namreč udarila strela -, še vedno obrodi sadove. Lahko si ogledate tudi Titov muzej.
Če pa menite, da je poletje namenjeno predvsem lenarjenju na plaži, je Pulj (Pula) odlično izhodišče za obisk ene od številnih plaž v bližnji in daljni okolici.