petek, 6. julij 2018

[ ESP/UK - CAF ] CAF se pridružuje seznama HS2 kot trg gradnje vlakov

Velika Britanija: promotor projekta visoke hitrosti 2 HS2 Ltd je povabil CAF, naj se pridruži seznamu dobaviteljev, ki so v ožjem izboru, da bi ponudili pogodbo za dobavo vsaj 54 vlakovnih kompozicij.

HS2 Ltd je sprejela odločitev v odgovor na konsolidacijo na svetovnem trgu dobave železniškega voznega parka ter odločitev družb Bombardier in Hitachi, da ustanovita skupno podjetje za ponudbo za pogodbo HS2.
HS2 Ltd je povedal železniškemu listu, da je CAF prvotno izrazil zanimanje za pogodbo, vendar ni objavil ožjega seznama novembra 2017, ki je vključevala Alstom, Bombardier Transportation, Hitachi Rail Europe, Talgo in Siemens.
Vendar bi pričakovana združitev podjetij Alstom in Siemens Mobility skupaj s skupno ponudbo Bombardier-Hitachi zmanjšala število ponudnikov s pet na tri, zato je družba HS2 Ltd pozvala CAF, naj se pridruži seznamu "v interesu vzdrževanja močne konkurence" .
To bi tudi omogočilo, da se HS2 Ltd "dolgoročno zaščiti", glede na špekulacije o položaju manjšega dobavitelja ob svetovni konsolidaciji.
Vsi ponudniki so bili obveščeni o spremembi na ožji seznam, časovni roki za dostavo pa se niso spremenili, z začetkom uporabe načrtovanim za leto 2026.
Direktor CAF UK Richard Garner je dejal, da je družba "zelo vesela", da se je pridružila ponudbi, in če bo uspela graditi vlake v svoji novi tovarni v Newportu v Walesu.
"Naši visokokakovostni vlaki Oaris uporabljajo najnovejšo tehnologijo, ki ponuja hitrejše potovanje, ki je udobna, varna in omogoča digitalno povezljivost, da olajša zaseden svet, v katerem živimo," je dejal Garner. "Novi vlaki za visoke hitrosti bodo izpolnjevali najvišje mednarodne standarde za izkušnje potnikov, zmanjšanje hrupa in okoljsko trajnost."