sreda, 2. september 2009

V Gradec in nato na avtobus, tramvaj, vzpenjačo



Z eno vozovnico ugodno do Gradca in po Gradcu.

Slovenske železnice se trudijo, da potnikom čim bolj približajo potovanje v tujino. Tako so z novim voznim redom z Avstrijskimi železnicami pripravile tudi prav posebno in cenovno zelo ugodno ponudbo, Regio AS 101, ki velja za potovanje z vlakom iz Slovenije v Gradec in nazaj ter za vožnjo z vsemi prometnimi sredstvi po Gradcu, in sicer v tarifni coni 101:

  • mestni in regionalni avtobus (Bus),
  • tramvaj (Straßenbahn),
  • primestna železnica (S-Bahn) in vsi drugi vlaki,
  • vzpenjača na grad (Schloßberg).

Z vozovnico Regio AS 101 se je mogoče peljati z avtobusom ali vlakom tudi od mesta do letališča.

Potniki, ki iz Maribora v Gradec potujejo vsak dan – dijaki, študentje ter zaposleni – si lahko kupijo tudi tedensko ali mesečno vozovnico, prav tako z vključeno cono 101. Posebnost tedenske vozovnice je, da velja sedem dni od katerega koli dneva v tednu, mesečna pa 30 ali 31 dni od katerega koli dneva v mesecu. Tako je nakup mogoče prilagoditi dejanskim potrebam potovanja.

Vozovnice Regio AS 101 na vozilih mestnega prometa ni treba dodatno potrditi. Za vožnjo po Gradcu velja:

  • vozovnica Regio AS 101 na dan prihoda, do polnoči,
  • tedenska vozovnica Regio AS 101 sedem dni,
  • mesečna vozovnica Regio AS 101 pa 30 oziroma 31 dni.

Zarišite zanimiv krog prek Slovenije in Avstrije

Za samo 29 evrov z vlakom v štirih dneh – kolikor velja vozovnica – "zarišite" zanimiv krog prek Slovenije in Avstrije: Ljubljana-Jesenice-Beljak-Celovec-Prevalje-Maribor-Celje-Ljubljana.

Za ljubitelje potovanj z vlaki, ki si želijo doživeti kaj posebnega, je uvedena krožna vozovnica Regio AS na relaciji Ljubljana-Jesenice-Beljak-Celovec-Prevalje-Maribor-Celje-Ljubljana. Mogoč je nakup tudi vozovnice za potovanje v obratni smeri. Poljubna je tudi izbira odhodne postaje – potnik lahko začne potovanje tudi v Mariboru ali Celju.

V prometu z Avstrijo, kamor je namenjenih veliko potnikov iz Slovenije, z novim voznim redom vsaki dve uri vozi vlak med Mariborom in Dunajem. Dodatno vozi zjutraj še vlak na relaciji Gradec–Maribor. Poleg navedenih vlakov vozita tudi EuroCity Emona, na relaciji Ljubljana–Dunaj, in EuroCity Croatia, na relaciji Zagreb–Dunaj. Vsak dan vozi od Maribora do Dunaja osem, nazaj pa šest vlakov. Novi vlaki so namenjeni tako za dnevno in tedensko migracijo na relaciji Maribor–Gradec–Maribor kot tudi za poslovna in turistična potovanja do Dunaja oziroma iz Avstrije v Slovenijo in na Hrvaško.


Foto;EuroCityCard-mR