sobota, 30. januar 2021

[GER-DB] Novi vlak ime mu je Mireo in Desiro HC za DB Regio v Bayern v Nemčiji

 DB Regio Bayern je pri družbi Siemens Mobility naročil 31 regionalnih EMU, ki se bodo uporabljali na progah med Münchnom, Passauom in Regensburgom. Šlo bo za 25 dvonadstropnih Desiro HC s štirimi avtomobili in šest enonadstropnih enot Mireo s štirimi avtomobili, ki naj bi začele potniške storitve decembra 2024.



Hansrüdiger Fritz, predsednik regionalnega vodstva DB Regio Bayern, je dejal: „Še posebej smo veseli, da smo lahko zmagali na evropskem razpisu BEG. Sodobni vlaki, ki jih zagotavlja naš partner Siemens Mobility, so pomemben prispevek k zagotavljanju visokokakovostnih operacij, ki pritegnejo dodatne potnike v železniški promet. “

HC Desiro so namenjeni progi RE 3 München Hbf - Landshut Hbf - Plattling - Passau Hbf in do odprtja 2. glavne proge S-Bahn v Münchnu na progi RB 33 (München Hbf) - Freising - Moosburg - Landshut Hbf . 

Mireos se bo uporabljal na letališkem terminalu RE 22 München Airport Terminal - Landshut Hbf - Regensburg Hbf. Po zagonu 2. glavne proge bodo Mireos RB 33 uporabljeni za povečano frekvenco prometa v prometnih konicah med Münchnom in Regensburgom ali Plattlingom.

Za omrežje Donau-Isar je BEG določil nova, brez ovir in klimatizirana nova vozila z visoko zmogljivostjo in dal nadaljnje minimalne zahteve, npr. Za informacije o brezžičnem omrežju in potnikih. Hkrati BEG podpira financiranje nove flote z dodelitvijo garancije za servisiranje dolga.

DB Regio se je odločil za avtomobile Desiro HC s štirimi avtomobili. Ponujajo 350 sedežev v 2. razredu in 20 sedežev v 1. razredu. Do tri desiro HC lahko delujejo v več. Mireos s štirimi avtomobili ponuja 250 sedežev v 2. razredu in 14 sedežev v 1. razredu. 

Na ploščadih s standardno višino 76 cm nad vrhom tirnice lahko uporabniki invalidskih vozičkov vstopijo in sestopijo brez pomoči. Na vseh vhodih za avtomobile je večnamensko območje, vlaki pa imajo ovire za potnike z omejeno mobilnostjo. Poleg tega je na krovu dvigalo za pomoč uporabnikom invalidskih vozičkov pri vstopu in izstopu na postajah z nizkimi peroni. 

Sistem za obveščanje potnikov v realnem času zagotavlja trenutni čas prihoda in odhoda ter možnosti povezave na vsakem postajališču. Vlaki so opremljeni s posebnimi visokofrekvenčnimi okenskimi stekli, ki jih je razvila družba Siemens Mobility in ki znatno izboljšajo sprejem mobilnih telefonov. Potniki se lahko na vlakih veselijo tudi brezplačne storitve WLAN na podlagi dovoljenja Svobodne dežele Bavarske.

Nadaljnje naročilo DB Regio Bayern za Siemens Mobility

Družba Siemens Mobility je sredi leta 2020 od DB Regio Bayern prejela naročilo za dobavo 18 EMU-jev Desiro HC s štirimi in osmimi avtomobili. Ti vlaki bodo načrtovani za obratovanje v Franken-Südthüringen-Netz (mreža Frankonija-Južna Turingija). Tudi tu BEG skupaj z državo Turingija. Začetek potniškega prometa je načrtovan od decembra 2023. 

Vlaki so namenjeni za uporabo na linijah RE 19 Nürnberg - Bamberg - Coburg - Erfurt / Sonneberg, RE 20 Nürnberg - Bamberg - Würzburg, RE 42 Nürnberg - Bamberg - Lichtenfels - Saalfeld, RE 49 Nürnberg - Bamberg - Lichtenfels - Coburg in RB 25 Bamberg - Kronach. 

Proga RE 19 Nürnberg - Erfurt / Sonneberg bo potekala po hitri progi VDE 8, za katero so ti vlaki s šestimi vagoni opremljeni z ETCS. Poleg tega so vlaki tesni za hitra potovanja v predorih. Z največjo hitrostjo 190 km / h sodijo med najhitrejše regionalne vlake, ki vozijo v Nemčiji.