četrtek, 5. november 2020

[PL/SK/D/CZ-PKPIC] Skozi Slovaško potujte samo s testom COVID-19

 Od ponedeljka, 2. novembra, je vstop in bivanje v Slovaški republiki ter tranzit skozi njeno ozemlje možen samo za ljudi s potrdilom o negativnem RT-PCR testu za COVID-19 - sporočajo iz urada za železniški promet. Omejitve potovanja veljajo tudi ob vstopu v Nemčijo. 



Potniki vlakov, ki gredo na Slovaško ali gredo skozi Slovaško (npr. Povezave do Budimpešte), morajo imeti potrdila o negativnem rezultatu testa RT-PCR za COVID-19. Vstop poteka brez mejnih kontrol.

Od sobote, 24. oktobra, bodo potniki s Poljske, ki vstopijo v Nemčijo, podvrženi 14-dnevni karanteni, razen če ob prehodu meje predložijo negativni rezultat testa COVID-19 v zadnjih 48 urah. Poljska, na primer Irska, je bila prepoznana kot območje povečanega tveganja za epidemijo.

Opisana pravila glede karantene ali negativnega rezultata testa COVID-19 ne veljajo za zaposlene v železniškem prometu (in druge vrste prevoza), ki poslovno prečkajo mejo, ljudi, ki mejo prečkajo v zvezi z delom na obmejnih območjih, in ljudi, ki tranzitirajo skozi Nemčijo - obvešča UTK.


aradi epidemije na Poljskem in vladnih smernic za organizacijo konferenc in sejmov bo 10. železniški kongres 100% na spletu. Najpomembnejši poslovni dogodek za sektor železniškega prometa bo od 18. do 20. novembra. Oddaja v živo na portalu Rynek Kolejowy.

Leta 2020 se bo kongres osredotočil na vprašanja, kot so razmere v železniški industriji ob pandemiji, učinkovito in pravočasno izvajanje naložb v infrastrukturo, četrti železniški paket, trg intermodalnega prevoza ob svetovnih gospodarskih težavah in vračanje potnikov na železnico.