sreda, 11. november 2020

[CZ-ČD] České dráhy želijo 50 lokomotiv pri hitrosti 230 km / h

 Največji češki prevoznik v potniškem prometu namerava kupiti ali najeti do petdeset večsistemskih lokomotiv, ki lahko vozijo s hitrostjo do 230 km / h.



Načrt za nakup ali najem hitrih električnih lokomotiv za mednarodne ekspresne vlake se je prvič rodil odbor čeških železnic. O tem so razmišljali že na prelomu med leti 2019 in 2020, a se je na koncu České dráhy odločil, da bo objavil razpis za lokomotive, ki lahko vozijo s hitrostjo do 200 km / h. Natečaj za ponudbe za 40 do 90 lokomotiv na tem področju še vedno poteka.

To pa ne pomeni, da so Čehi preložili razpis ad calendas graecas. Na spletni strani češkega operaterja se je pravkar pojavil razpis, katerega cilj je z zakupom ali nakupom pridobiti petdeset večsistemskih lokomotiv, katerih največja hitrost je določena na 230 km / h.

- V okviru tehničnih posvetovanj, ki smo jih imeli pred razpisom razpisa, smo izvedeli, da trenutno na trgu ni nobene lokomotive, ki bi bila kot nalašč za nas, ki bi lahko tekla s hitrostjo 230 km / h, a ena naj bi se pojavila na trgu. Razmišljamo o nakupu in zakupu takih vozil, je za zdopravy.cz dejal Michal Kraus, član uprave Čeških železnic.
Zaradi epidemije na Poljskem in vladnih smernic za organizacijo konferenc in sejmov bo 10. železniški kongres 100% na spletu. Najpomembnejši poslovni dogodek za sektor železniškega prometa bo od 18. do 20. novembra. Oddaja v živo na portalu Rynek Kolejowy.



Leta 2020 se bo kongres osredotočil na vprašanja, kot so položaj železniške industrije ob pandemiji, učinkovito in pravočasno izvajanje naložb v infrastrukturo, četrti železniški sveženj, trg intermodalnega prevoza ob svetovnih gospodarskih težavah in vračanje potnikov na železnico.