ponedeljek, 1. junij 2020

[USA-STADLER Rail] Caltrainov prvi Stadlerjevi EMU na preizkušnji

ZDA: V Stadlerjevi tovarni v Utahu se je začelo testiranje večnamenskih enot Kiss, ki jih je naročil kalifornijski prevoznik Caltrain.



Podjetje Stadler dobavi začetno serijo 16 šestih avtomobilov EMU v skladu s pogodbo v višini 551 milijonov dolarjev, podpisano avgusta 2016, ki vključuje možnost za nadaljnjih 96 avtomobilov v vrednosti 385 milijonov dolarjev.

157 · 1 m dolge enote bodo imele največjo hitrost 177 km / h, po potrebi pa se lahko razširijo na sedem ali osem avtomobilov. Prve EMU naj bi v Kalifornijo prispele sredi prihodnjega leta in v prvi polovici leta 2022 vstopile v promet, poroča Caltrain.

EMU-ji bodo uporabljeni za zagotavljanje intenzivnih storitev do šestih vlakov na uro v vsaki smeri preko 82-kilometrskega koridorja Caltrain med San Franciscom in San Josejem, ki trenutno upravlja z dizelskimi lokomotivami.

Dela za elektrifikacijo koridorja pri 25 kV 60 Hz so se začela leta 2017, dokončana pa naj bi bila pozneje letos. To se loti Balfour Beatty s pogodbo v višini 697 milijonov dolarjev.