petek, 26. junij 2020

[CZ-RGJ] RegioJet poroča o 30.000 prodanih vstopnicah na Hrvaško. Na novo bo vozil vsak dan

Od 11. julija bo zasebni vlakovni prevoznik RegioJet vsak dan do konca počitnic vozil vlake iz Prage preko Ljubljane v Sloveniji do Reke na Hrvaškem. Redna povezava iz Prage na Hrvaško se bo začela v torek zvečer, 30. junija, vendar bo do sobote, 11. julija, potekala le ob torkih, petkih in nedeljah.



"Tako bodo enaki vlaki s kapaciteto do 560 potnikov. Na Reki lahko potniki uporabljajo povezovalne avtobusne povezave do približno trideset najbolj priljubljenih destinacij na hrvaški obali," je povedal tiskovni predstavnik podjetja Aleš Ondrůj. Prevoznik je doslej po njegovih besedah ​​prodal okoli 30.000 vozovnic in veliko povezav je že razprodanih.

Vlaki bodo imeli 12 vagonov, nekateri so kašetni in ljudje si lahko okrepčevalce naročijo tudi vnaprej. RegioJet pri upravljanju železniških povezav sodeluje s hrvaškimi železnicami HŽ, Slovenskimi železnicami SŽ in madžarskim podjetjem Continental Railway Solution.
RegioJet je vzpostavil železniške povezave na Hrvaško 11. junija, ko je prevoznik doživel velik uspeh. Samo v četrtek zvečer so razprodali sedem vlakov. Prvi vlak z glavne železniške postaje v Prago proti Reki bo odšel 30. junija, cena vozovnice pa se začne pri 590 kron.

Češke železnice so v prejšnjih letih odpotovale tudi na Hrvaško, z neposrednim vozilom za kupe v Split. V zadnjih letih pa ni več vozil, ker se to ni izplačalo kot komercialna povezava.