sreda, 17. junij 2020

[CZ-RGJ] Varšava - Dunaj z RegioJetom? Obstaja prošnja češkega prevoznika

Zasebni prevoznik RegioJet je češkemu regulatorju trga predložil informacije o načrtu uvedbe nočnih povezav Varšava – Dunaj. Povezava se lahko začne najpozneje decembra. 

Češki zasebni prevoznik RegioJet je češkemu ekvivalentu Urada za železniški promet (UPDI) predložil obvestilo o načrtovanem zagonu povezav Varšava - Dunaj. Po dokumentu bi vlak lahko vozil vsak dan in sprejel do 600 potnikov. 

Predviden datum zagona povezave je 10. december 2020. Vlak bi iz Dunaja zapustil ob 21:20 vklj. skozi Bratislavo, Stare Mesto, Prerow, Ostravo, Bohumin, Czechowice-Dziedzice, Katowice in Częstochowa, da ob 7:00 pridejo do Srednje Varšave. Nasprotno bi se vlak začel ob 21:15 iz vzhodne Varšave in na Dunaj dosegel ob 6:50.

Na spletni strani Urada za železniški promet ni podatkov o oddaji podobne vloge za poljski odsek proge - pozitivno razmislek bo potreben tudi za morebitni zagon vlaka. Prevoznik ima varnostno spričevalo in dokumente, potrebne za vožnjo vlakov na omrežju PKP PLK na Poljskem, vendar mora pridobiti odločitve o odprtem dostopu do tirov v vseh državah, preko katerih želi voziti povezave.