ponedeljek, 15. julij 2019

[ Rail-EU] Okrogla novica o svetovnih železniških tovornih novicah

Kitajski železniški kontejnerski promet  in  ČD Cargo  sta 11. julija podpisala memorandum o strateškem sodelovanju. Češka družba je povedala, da je Kitajska železnica izrazila resen interes za vzpostavitev poslovnega odnosa, s prevozom blaga iz Kitajske v Češko. v bližnji prihodnosti. CRCT načrtuje tudi uporabo skladišč ČD Cargo v Lovosicah.



Evropska komisija je v skladu s pravili EU o državni pomoči odobrila program v višini 70 milijonov EUR za spodbujanje preusmeritve tovora s ceste na železnico na Nizozemskem leta 2019–23. Vsi operaterji, ki imajo sklenjen sporazum o dostopu s podjetjem ProRail, so upravičeni do prispevka za stroške pristojbin za dostop po tirih, ki jih morajo posredovati pošiljatelji z nižjimi cenami.

UTLC ERA je v lanskem letu preko Kaliningrajske regije Rusije prenesla 9.970 TEU tranzitnega tovora, od tega 6 300 TEU iz Evrope na Kitajsko in 3 670 TEU iz Kitajske v Evropo. V prvih šestih mesecih letošnjega leta je celotni tranzit prek regije dosegel 6 096 TEU, podjetje pa pričakuje nadaljnjo rast. „Odprli smo nov koridor v Kaliningrajski regiji, kjer obstajata dve pristanišči, ki ju lahko uporabimo za obvoz železniških ozkih grl na meji med 1 520 mm in merilniki EU ter dostavljamo zabojnike po kratkih morjih do glavnih evropskih pristanišč: Hamburg, Rostock in v nordijskih državah “, je 3. julija dejal predsednik skupine UTLC ERA Alexey Grom.

P&O Ferrymasters  je razširil svojo intermodalno omrežje, da bi vključeval šest železniških storitev na teden iz Budimpešte v Duisburg in Rotterdam, s kratkimi povezavami za Združeno kraljestvo. Tranzitni čas med Budimpešto in britanskimi pristanišči je tri ali štiri dni, odvisno od destinacije.

Predpisi, ki spreminjajo nekatere uredbe, sprejete na podlagi Zakona o prevozu v Kanadi (Železniški promet), so bili dokončani in predpisujejo zahteve za vložitev, tako da lahko kanadska agencija za promet potrdi, da operaterji opravljajo ustrezno minimalno zavarovalno kritje za zavarovanje odgovornosti do tretjih oseb in da spreminjajo predpise o medkrajevnem železniškem prometu. skladnost z nedavno spremenjenimi določbami o kanadskem prometu. "CTA je zavezana k posodobitvi predpisov o železniškem prevozu, ki jih upravlja", je dejal predsednik uprave in direktor CTA Scott Streiner. "Te spremembe izboljšujejo naše regulativne dejavnosti in zagotavljajo dodatne operativne ukrepe za industrijo, ki jo nadziramo."

UTLC ERA in Lanzhou Anting PIL Logistics sodelujeta pri razvoju kontejnerskega prometa Kitajska - Evropa - Kitajska. UTLC ERA bi bila odgovorna za železniški promet z železnico širine 1 520 mm, medtem ko bi Lanzhou Anting PIL Logistics prizadeval za privabljanje kitajskih kupcev.