torek, 16. julij 2019

[ CZ-RegioJet] RegioJet za krepitev nočnih vlakov

EUROPE: RegioJet je od Deutsche Bahn kupil 18 kavčet avtomobilov, ki jih namerava uporabiti za podaljšanje nočnih vlakov na progi Praha - Košice do 18 vozil z zmogljivostjo do 1 000 potnikov na vlak.

Širitev flote je sledila uspešni izdaji obveznic v juniju, ki je zbrala 40 milijonov evrov.
Operater z odprtim dostopom je dejal, da bi morala biti klimatska vozila z 200 km / h z zadrževalnimi stranišči, ki jih potrebujejo „minimalne prilagoditve“, pred začetkom obratovanja. Nekateri so že prilagojeni za potnike, ki uporabljajo invalidske vozičke, s širokimi vrati in dostopnim predelkom in straniščem.
RegioJet je kupil še eno lokomotivo Siemens Vectron za vleko težkih vlakov skozi regijo Visoke Tatre na Slovaškem.
"Več vlakov uporabljamo za potnike, zato veliko vlagamo v razvoj naše flote," je 15. julija dejal Petr Kohoutek, glavni finančni direktor matične družbe Študentske agencije Holding RegioJet.
V prvem polletju je RegioJet na svojih daljinskih vlakih na Češkem, Slovaškem in v Avstriji prepeljal 3 milijone potnikov, kar je 12% več kot v enakem obdobju leta 2018.
„Zasedenost naših vlakov narašča, naši vlaki pa so postali prva izbira za stranke tudi na progah od Praga do Brna, Bratislave in Dunaja“, je dejal Kohoutek. »Zato trenutno pripravljamo nakup še do 100 avtomobilov, da bomo lahko še povečali svoje zmogljivosti. Zaradi povečanja števila potnikov pričakujemo tudi letos povečanje našega dobička za milijone evrov.