petek, 31. maj 2019

FPS bo na prehodu leta predstavil nov vlak ImPlus

Naslednje leto se bodo začeli testi hibridnega vlaka FPS Plus, ki ga razvija FPS Cegielski.
Septembra 2017 je bil predstavljen nov projekt FPS za Przewozy Regionalne in PTS : izdelava prototipa, električno vlečne enote Plus, kot del programa Innotabor. Stala bo približno 30 milijonov PLN. FPS Plus bo potoval do 600 km brez vlečnega omrežja . 


Po besedah ​​predsednika uprave FPS Cegielskega, Huberta Stępniewicza, se projekt izvaja, v skladu z načrtom, dogovorjenim z Nacionalnim centrom za raziskave in razvoj, pa bi se moral postopek sprejema začeti naslednje leto. Verjetno se še ne bo pojavil na jesenskem sejmu Trako. - Vozilo bo verjetno predstavljeno na prelomu 2019 in 2020 - je napovedal Stępniewicz.

- Ne skrivam, da smo uvedli več sprememb v oblikovanju vozil, ki se odločijo, da se ne mudi, da bi dobili predstavitev - pojasnil je predsednik. Vozilo je treba takoj predstaviti v ciljni obliki in funkcionalnosti. 

Zaradi intenzivnega dela na podjetju Plus je proizvajalec zmanjšal svojo udeležbo pri odprtju segmenta lokomotiv . Sodeloval je na razpisu za posodobitev 13 lokomotiv SM42 , vendar se ni udeležil razpisa PKP Intercity za nove lahke lokomotive ( ponudbo je oddal samo CZ Loko ). Kot je Stępniewicz prevaral, pa naj bi sodeloval v konzorciju s tujim partnerjem.