torek, 2. april 2019

[ CZE - LEOExp.] Novo vozni red podaljše za Krakow na Poljskem !

Leo Express je nadaljeval svojo vikendsko železniško povezavo od Krakova do Ostrave in Prage in nazaj. Vlak bo vozil po tej progi vsak dan od 28. junija 2019 do 2. septembra 2019. Po tem obdobju se bo vikend vrnil. Češka družba ostaja edini zasebni železniški prevoznik v potniškem prometu na Poljskem. 

- Še enkrat, naše vlake zapustimo iz Krakova na Češko in nazaj. Potniki bodo od sredine leta lahko vsak dan potovali v Ostravo, Olomouc ali Prago in nazaj. Na žalost bomo morali prekiniti vsakodnevno delovanje zaradi nadaljnjih popravil na poljskih tirih - je povedal Emil Sedlařík, predstavnik Leo Expressa. 

Leo Express je leta 2014 vzpostavil povezavo s poljsko Krakovom z avtobusi, ki so potnike prevažali za povezavo z Bohuminom. Prvi vlak Leo Express je 20. julija 2018 obiskal poljske proge kot prvo češko podjetje in edini zasebni upravljavec v poljskem železniškem prometu ter začetno vožnjo.je blagoslovil nadbiskup Břevnovski samostan Petra Prokop Sestra. Zaradi modernizacije na poljskih tirih in podaljšanega časa potovanja je morala biti povezava začasno prekinjena od 9. oktobra do 30. novembra 2018 . V tem obdobju je bila povezava zamenjana z avtobusnim prevozom. Druga prekinitev iz istih razlogov je trajala od 7. januarja do 22. marca 2019. Zdaj se konec tedna nadaljuje.

Od 28. junija 2019 bodo vlaki Leo Express vsak dan vozili iz Krakova do 2. septembra 2019. Po tem obdobju se bodo povezave zaradi popravil proge spet začasno prekinile. - Naš cilj je potnikom zagotoviti dnevne železniške povezave do Poljske in nazaj. Te povezave načrtujemo razširiti na Ukrajino, kjer trenutno delujemo naše avtobuse. Brez popravil na poljskih tirih bomo vsak dan hodili brez prekinitev v teku. Od začetka delovanja delamo na nadaljnjem razvoju naših storitev na Poljskem. Napovedali smo razširitev obstoječih povezav, pri tem pa izvajali naše naslednje dejavnosti - pojasnjuje Emil Sedlařík.

Potniki Leo Express lahko uporabljajo brezžično internetno povezavo, osvežilne pijače in imajo na razpolago prijazno osebje za vkrcanje. Cena vstopnic med Prago in Krakovom se začne od 19 zlotov.