nedelja, 7. april 2019

[ D- DB ] DB preneha sprejemati vlake ICE4

NEMČIJA: Deutsche Bahn je prenehalo sprejemati nove vlake ICE4, potem ko se je izkazalo, da varjenje karoserije ni bilo izvedeno, kot je predpisano.

Siemens Mobility je glavni izvajalec za floto ICE4 po okvirni pogodbi, ki je bila dodeljena maja 2011, podizvajalec Bombardier Transportation pa je odgovoren za približno 30% celotnega projekta, vključno s karoserijami in podvoznimi okviri v notranjosti in zaključnimi deli za tri vrste avtomobilov vozil.
Oba dobavitelja sta 4. aprila izdala skupno izjavo, da so postopki za upravljanje kakovosti Bombardierja ugotovili, da posamezni zvari na karoseriji niso bili izvedeni, kot je predpisano. Rekli so, da to ni varnostno vprašanje, organi, ki so trenutno v proizvodnji, so izpolnjevali dogovorjene standarde kakovosti in da „trenutno ni nobenih znakov“, da bi to vprašanje vplivalo na vlake, ki že obratujejo. Siemens in Bombardier sta o tej situaciji obvestila zvezni urad za železnice.
DB je povedal, da so vlaki varni in da kupci nimajo vpliva. Vendar karoserije niso izpolnjevale pogodbeno dogovorjenih standardov kakovosti, kar bi lahko vodilo v višje dolgoročne potrebe po vzdrževanju.
Upravljavec je zahteval, da proizvajalci popravijo vsa vozila, ki jih to zadeva, v okviru določb o garanciji. Podrobnosti tega postopka so trenutno v pripravi in ​​DB je dejala, da ne bo sprejela nobenih nadaljnjih vlakovnih kompozicij ICE4, dokler ne bo dosežen končni dogovor.