petek, 26. april 2019

[ NOR- NSB ] Skupina NSB se je preimenovala

NORVEŠKA: Železniški prevoznik v državni lasti NSB Group je 24. aprila ponovno začel delovati kot Vy, zaradi česar je svoje dejavnosti železniškega, avtobusnega in električnega avtomobila delil skupaj pod eno blagovno znamko.

„Ime Norveške državne železnice ni več ustrezno izraženo, kaj počnemo“, je pojasnil predsednik Dag Mejdell. „Skupina NSB upravlja železniške in avtobusne storitve na Norveškem in Švedskem ter je lastnica največjega norveškega avtobusnega podjetja Nettbuss. Zdaj jih zbližujemo, razvijamo nove rešitve in še lažje potujemo na okolju prijazen način. Zato potrebujemo novo, skupno identiteto.
Pomen vidik ali perspektiva v norveškem jeziku, se lahko uporablja tudi kot metafora za ambicijo in je namenjen sporočanju, da ima skupina vizijo za prihodnost. Novo blagovno znamko so delničarji potrdili na izredni generalni skupščini 22. marca in se bodo postopoma razširili v potniški dejavnosti skupine, skupaj z novimi uniformami osebja. Tovorni operater CargoNet bo ohranil svoje obstoječe ime.
Po vertikalni ločitvi v devetdesetih letih je bila družba NSB leta 2002 preoblikovana v družbo z omejeno odgovornostjo. Lastništvo lastnih delnic je bilo preneseno v lizinško družbo Norske Tog leta 2016, prodaja vozovnic na Entur pa istočasno, kar pomeni, da je NSB eden od več prevoznikov, železniške storitve. Lansko leto je družba Go-Ahead Norge dobila prvo pogodbo o obratovanju, ki jo je konkurenčno ponudila nacionalna železniška uprava Jernbanedirektorate.
Ob ugotovitvi, da se „prometni sektor hitro spreminja in da se spreminjamo, da bi izpolnili nova pričakovanja naših strank“, je generalni direktor Geir Isaksen dejal, da bi vključitev NSB in Nettbussa v Vy omogočila skupini, da ponudi storitev od vrat do vrat. združevanje naših avtobusnih in železniških storitev, razvoj novih digitalnih rešitev in raziskovanje dodatnih prevoznih sredstev “. »Javni prevoz bi bil še bolj privlačen«, je menil, da bi bil „dober za družbo in okolje“, pa tudi za krepitev osnovne dejavnosti.