sreda, 3. april 2019

[ ČZ - ČD] ČD naroča komplete push-pull in EMU

ČEŠKA: Nacionalni operater ČD je konzorciju Škoda Transportation in Škoda Vagonka podelil osemletno okvirno pogodbo KC6bn za dobavo do 50 električnih večdelnih regij RegioPanter z naročilom KC3 · 6 milijard za prvotno 31, in ločeno naročilo KC1bn za pet kompletov dvokolesnih potovalnih avtobusov s tremi avtomobili.

Naročila, ki so bila objavljena 29. marca, so bila dodeljena po oddaji naročil, da bi se od decembra 2019 prvotni operater še naprej ukvarjal s storitvami regionalnega potniškega prometa. Dobave so načrtovane od pomladi 2021.
EMU se bodo uporabljale na službah Plzeň - Cheb - Karlovy Vary (štiri enote) in Klatovy - Plzeň - Beroun (11) ter v regijah Vysočina (šest) in Jihočeský (10). Enote 160 km / h bodo opremljene za 3 kV sisteme elektrifikacije DC in 25 kV 50 Hz ter opremljene z ETCS. Vsaka EMU bo imela okoli 140 sedežev, do tri pa bodo lahko delali v več.
"V primerjavi z originalnimi enotami RegioPanter imajo nove enote številne tehnične spremembe, ki so povezane z uporabo novih standardov in inovativno notranjo opremo", je povedal predsednik uprave Škoda Vagonke Martin Bednarz.  
160 km / h nepovratni potisni sklopi bodo podobni vozilom, ki jih je družba Škoda Transportation dobavila DB Regio za regionalne storitve Nürnburg - Ingolstadt - München, ki obratujejo prek visoke hitrosti. Imeli bodo 356 sedežev in so namenjeni za pot Ostrava - Frýdlant nad Ostravicí - Frenštát pod Radhoštěm.
Izbrana so bila potisna vozila, ki jih je mogoče uporabljati z dizelskimi lokomotivami, dokler se ne dokonča načrtovana elektrifikacija poti, ko bodo razporejene električne lokomotive.
"Potniki se lahko veselijo novih dvonivojskih vlakov nove generacije, ki v celoti ustrezajo zahodnoevropskim standardom," je povedal Petr Brzezina, predsednik podjetja Škoda Transport, in dodal, da bodo imeli vlaki petletno jamstvo.
EMU-ji in potisni potniški vagoni bodo nudili nastanitev prvega in drugega razreda, klimatsko napravo, wi-fi, 230 V 50 Hz električne vtičnice in USB vrata, dostopne stranišča in nagibne mize za spreminjanje potnikov z dojenčki. Obstajajo točke za polnjenje električnih invalidskih vozičkov in električnih koles. Opozorila na krovu bodo na voljo v brajici, na voljo pa bodo tudi glasovni signali in naprave za slepe, ki bodo uporabljali oddajnike za daljinsko upravljanje vrat.