ponedeljek, 29. oktober 2012

18 poškodovanih v železniški nesreči v Vižmarjih

Zjutraj se je zgodila nesreča na železniški postaji v Vižmarjih, v kateri sta bila po do zdaj zbranih podatkih udeležena potniška vlaka. Poškodovani niso v smrtni nevarnosti.
Policijska uprava Ljubljana je bila ob 7.45 obveščena o nesreči, v kateri je mednarodni potniški vlak na poti v Kranj pripeljal iz Ljubljane na postajo, kjer je bil usmerjen na tir, na katerem je že stal potniški vlak, v katerega je nato trčil.





Iz UKC-ja Ljubljana so sporočili, da so sprejeli devet poškodovancev. Šest jih je že odpuščenih, pri treh pa diagnostična obravnava še poteka. Vsi so utrpeli lažje poškodbe, predvsem udarnine in odrgnine, so še zapisali. S Policijske uprave Ljubljana pa so nam sporočili, da je vseh ranjenih 18, vendar je mogoče, da se bo številka še spremenila.
Na kraju nesreče so posredovale reševalne službe in policisti, ki opravljajo ogled kraja in zbirajo obvestila. Proga med Ljubljano in Vižmarji je sicer še zaprta, promet za mednarodne vlake pa poteka normalno, čeprav z manjšo zamudo, je za MMC povedal predstavnik za stike z javnostmi na Slovenskih železnicah Marko Tancar. Preiskava še poteka in bo še nekaj časa trajala. Ko bodo izsledki znani, jih bodo sporočili javnosti.
Na nekatere izjave, da so bili uslužbenci bolj zaposleni s prepiranjem med seboj kot s pomočjo potnikom, ni mogel dati komentarja. Prav tako ne ve, ali lahko pričakujejo kakšne tožbe, če pa jih bodo, jih bodo ustrezno obravnavali. Pri čemer je dodal, da so za takšne primere zavarovani.