nedelja, 13. november 2022

[ITA/FRA- I-TI/SNCF] Novi vlak Milano-Nica ni niti napovedan, njem že razpravlja

 Vlak ni bil napovedan ,  s strani podjetja ni potrdila o njegovi morebitni aktivaciji, vendar je že vir razprav .

"Levante Savonese se ponovno vidi odrezan od tega, kar bi lahko bila dobra priložnost za spodbujanje milanskega turističnega toka.

Pravzapravbo kmalu vzpostavljen nov hitri vlak , ki bo povezoval mesto Milano z Nico , z več postanki načrtovanih v Liguriji .



Z velikim začudenjem sem izvedel, da seznam postaj, na katere vpliva nova storitev, ne vključuje niti postanka v Levante Savonese ali v skrajnem Ponente Genovese .

Zato sem prosil regijo Ligurija z agendo, ki je bila predstavljena za razpravo v regionalnem svetu, da posreduje, da se med načrtovane postaje novega hitrega vlaka vključita Varazze in Arenzano .

To so besede deželnega svetnika "Cambiamo!" Alessandro Bozzano .

»Nov hitri vlak na progi Milano-Nica , ki ga bo postavil TGV , del družbe SVI-SNCF Voyages , italijanske podružnice francoskih železnic, bo začel voziti poleti 2023 oziroma konec istega leta. najkasneje leto . 

Do danes  so načrtovani postanki: Montecarlo, Ventimiglia, Sanremo, Imperia, Diano, Alassio, Albenga, Finale, Savona, Genova Principe, Pavia in Milano Rogoredo . 

"Novoustanovljena storitev bo torej zajela vsa pomembna mesta zahodne Ligurije, brez načrtovanega postanka v Levante Savonese, kot je Varazze, kar bo marginaliziralo celotno območje velikega pomena za turistične tokove, ozemlje, ki ima tudi glasen glas potrebno za obnovitev hitre storitve, kot je nekoč obstajala. 

To bo vodilo do nadaljnjih neravnovesij na ligurskem ozemlju, v škodo Levante Savonese, ki je že sčasoma kaznovana z odločitvami, katerih negativne posledice so otipljive,« dodaja.


"Zaradi tega sem prosil našega predsednika Giovannija Totija, da posreduje  , da bi lahko spremenili postajališča novega hitrega vlaka, vključno s postajama Varazze in Arenzano," zaključuje Bozzano.