sreda, 30. november 2022

[CHINA-EU/CRRC] Prihaja modul Last Mile za kitajske lokomotive Bison

 DUNAJ (Avstrija) - Kitajski proizvajalec CRRC Zhuzhou Locomotive Co., Ltd. je prek evropske podružnice CRRC ZELC Europe s sedežem na Dunaju pred kratkim napovedal uvedbo modula Last Mile z baterijskim sistemom na svojih lokomotivskih elektrikah platforme Bison. . Gre za platformo, zasnovano posebej za evropski trg in opremljeno s certifikatom TSI (Technical Specifications for Interoperability), ki lahko v štirinapetostni različici, opremljeni z Last Mile, postane v vseh namenih univerzalna lokomotiva, primerna ne le za vleko potniških ali tovornih vlakov z največjo hitrostjo 140 km/h, ampak tudi za izvajanje manevrov v popolni avtonomiji in brez vozne mreže, vendar brez uporabe pomožnih dizelskih motorjev.



Novi štirje, opremljeni z litij-titanatnimi baterijami (brez ogljika in zato z zmožnostjo hitrejšega polnjenja kot ionske celice), ki jih je mogoče napolniti neposredno iz letalske družbe, ne glede na uporabljeno napajalno napetost, in ki lahko obnovijo energijo pri zaviranju. -napetostna različica Bison z modulom LM je estetsko podobna dvonapetostni različici, ki je bila nedavno dostavljena Rail Cargo Hungaria. Operater skupine ÖBB bi lahko po pogodbi, podpisani v letu 2019, kupil nadaljnjih dvajset enot, primernih za promet tudi v Avstriji, Bolgariji, Hrvaški, Nemčiji, Grčiji, Severni Makedoniji, Romuniji in Srbiji.

CRRC Zhuzhou Locomotive, prvotno ustanovljena leta 1936 in danes z več kot 10.000 zaposlenimi na Kitajskem, je v Evropi prisotna s svojo podružnico od leta 2015 in z lastnimi lokomotivami v Avstriji, Nemčiji, Severni Makedoniji, Madžarski, Češki in Srbiji.