ponedeljek, 13. december 2021

[RU-RŽD] Železniške enote bodo dela Bajkalsko-Amurske

 Železniške enote bodo dela na rekonstrukciji odseka Bajkalsko-Amurske magistrale zaključile štiri leta pred rokom. To je povedal namestnik ministra za obrambo Ruske federacije, general vojske Dmitrij Bulgakov, po slovesnosti polaganja železniške proge na odseku obnove BAM, ki poteka ob sodelovanju ruskega ministrstva za Obramba.




»Te odseke ceste, dolge 339 kilometrov, smo načrtovali dokončati do leta 2027. Končali jih bomo leta 2023, «je dejal namestnik vodje vojaškega oddelka.


Dmitrij Bulgakov je dejal, da železniške čete danes pred rokom izpolnjujejo naloge vrhovnega poveljnika in ministra za obrambo najmanj za 113 odstotkov dnevno in mesečno.


"Zato imamo vse razloge, da načrt presežemo," je dejal namestnik vodje vojaškega oddelka.


Dmitrij Bulgakov je še dodal, da se bo marca skupina vojakov, ki sodelujejo pri obnovi BAM, okrepila na račun sil železniških čet iz Zahodnega vojaškega okrožja.


Ko je govoril o načrtih za naslednje leto, je namestnik ministra za obrambo Rusije dejal, da je bilo vojaškemu oddelku na območju obnove dodeljenih 19 objektov.


»Naslednje leto moramo oddati 17 objektov. In za leto 2023 imamo samo še sedem predmetov. To so naloge za leto 2022, izpolniti jih moramo in dokončati leta 2023, «je poudaril general vojske Dmitrij Bulgakov.


V naslednji fazi bo po njegovih besedah ​​skupaj z Ruskimi železnicami in ministrstvom za promet treba prevoziti več kot 1,3 tisoč kilometrov do Komsomolska na Amurju.